21 Mayıs 2009 Perşembe

Orlando 107-106 Cleveland



Maçın bitimine 25.6 var. Lebron James zor pozisyonda basketi atmış ve faulü almış. Ardından maç boyunca problem yaşadığı tek an olan serbest atışta da isabeti sağlamış. 20 saniyelik mola esnasında Lebron James'in dudaklarından acı dolu ve yalvarır bir yüz ifadesiyle "one step" kelimeleri dökülüyordu. Maçın bitmesini istiyordu., o 25.6 saniye bütün maçtan daha uzun gelmiştir eminim Cleveland'a. Bu sadece Lebron James'in değil lideri olduğu takımı Cavs'in de bu maçta hem fiziksel hem de mental olarak ne kadar bitkin ve bu tür maçlara ne kadar hazırlıksız olduğunun işaretiydi bana göre.

Stan Van Gundy ise rakibinin bu eksiğini maçta çok evvel görüp, oyuncularına kendilerinin sahip olduğu tecrübenin kudretini anlatmıştı bir mola esnasında. Magic'in maçın en stresli anlarında, topla oynaması en zor anlarında bu kadar rahat oluşunda hatta oyuncularının gülümseyerek topu oyuna sokuşunda bunun etkisi yadsınamaz. Olası bir uzatmada potakıran Dwight Howard'dan yoksun olma durumuna rağmen üstelik. Orlando Magic 4-3 biten, her türlü çok yoruldukları Boston serisinin ardından ilk devre bu kadar ezilmelerine rağmen geri dönmesini bildi. Pek görmediğim bir şekilde NBA'in açık ara favori takımına karakter gösterdiler. Yoruldukça daha da dinçleştiler. Bay Son Çeyrek Hidayet'e sahip oluşlarının motivasyonu da çok büyük elbette bu galibiyette. Gerçekten tarif edilemez bir oyun oynadı. Sayıları çok fazla değildi ama geri dönüşte üstlendiği rolü, yaptığı katkıyı başta asistleri olmak üzere izlemek çok keyifliydi. Bunu yapan adamın Türk olması keyfin derecesini daha da arttırdı.




Lebron'un maç sonunda gördüğümüz sakatlığı ne derece ciddi bilemiyorum ama aynı sıhhatinde olsa ve oynasa dahi Cleveland için seri bekledikleri kadar kolay olmayacak. Bu kesin. NBA takibim bu sene playoff sezonunda başladı, Cleveland'ı da uzak ara favori olduğundan hiç izlemedim ama gördüğüm şu ki; Lebron olmadığında da takımı oyunda tutabilecek, yön verebilecek oyunculara ihtiyaçları var. Zamanında Chicago Bulls Michael Jordan'a çok daha muhtaçtı, katkısı 49 sayı 6 ribaund, 8 asist ve 3 bloktan çok daha fazla olabiliyordu ama o takımda yeri geldiğinde Pippen, Kerr, Kukoc hatta Rodman bile başrole soyunabiliyordu. Durumunu bilmiyorum ama Michael Brown'un Ben Wallace'ı daha fazla kullanması gerekiyor sanki.

Etiketler: ,

2 Yorum:

Blogger tan dedi ki...

cok minik bir duzeltme. james o molada "one stop" dedi arkadaslarina gaz vermek icin. yani bu savunmada durdurup bos gonderirsek mac bizim babinda.

21 Mayıs 2009 20:55  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@tan

Ben sesli dinlemedim, inside trax yoktu. One step gibi anladım ama yine de farketmez. Sağolasın uyarı için.

21 Mayıs 2009 21:18  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa