21 Ocak 2008 Pazartesi

Brezilya'da Bu Hafta - #2



Carioca Şampiyonası da start aldı Brezilya'da. Paulista ile birlikte en güçlü takımlar burada ter dökecekler Brezilya Serie A başlayana kadar. Bu senenin kuşkusuz en flaş takımlarından biri Fluminense Brezilya'da. Yıldızları Thiago Neves'in kontratını uzatmakla yetinmediler aynı zamanda Gustavo Nery ve Leandro Amaral gibi Brezilya'nın isim yapmış yerel oyuncuları ve Dunga'nın Canarinho formasını giyebilmesi için yurtdışı tavsiyesi verdiği ortasaha oyuncusu Ygor'u kattılar kadrolarına.

Fakat hepsinden öte eski bir dostu aldılar, Washigol'u ve Carioca'ya 3 gol ile başladılar. Thiago Neves ağları yine havalandırdı fakat Washigol Cicero'ya epey yardımcı olsa da ağları bulamadı. İlerleyen haftalar da o alıştığımız ama doyamadığımız gollerini sıralamaya başlayacaktır.

Fluminense'nin ezeli rakibi Flamengo da bir golünü yine eski bir dost olan Luciano'nun 1 gol attığı maçta rakibi Boavista karşısında 2-0 kazanmayı başardı fakat pek sevinemedi. Yakın zamanda Avrupa'nın yolunu tatacağına kesin gözle bakılan ve takımın en değerlisi olan Renato Augusto'yu kaybettiler. Bir çarpışma sırasında elmacık kemikleri kırılan Ranato Augusto tam 8 hafta sahalardan uzak kalacak.

3 saat süren bir operasyon sonucu yüzüne herbiri 1,5 milimetre kalınlığında 11 vidadan oluşan 3 adet titan plaka konuldu Renato Augusto'nun. Çarpışma pozisyonunu ancak yakalayabildim, gerçekten çok kötü bir andı.





Haftanın en önemli maçı ise Santos ile Palmeiras arasında oynandı. Derbi golsüz berabere bitti. Şöyle toplu sonuçları da verelim.

Paulista

Marília 4 x 0 Juventus-SP

São Caetano 3 x 1 Corinthians

Noroeste 0 x 1 Guaratinguetá

Guarani 0 x 2 Bragantino

Santos 0 x 0 Palmeiras

São Paulo 1 x 0 Rio Preto

Sertãozinho-SP 2 x 0 Mirassol
Paulista 1 x 2 Ponte Preta
Ituano 1 x 0 Portuguesa
Barueri 2 x 0 Rio Claro-SP

Carioca

Vasco 1 x 2 Madureira
América-RJ 2 x 5 Duque de Caxias
Friburguense 1 x 0 Americano
Flamengo 2 x 0 Boavista-RJ
Volta Redonda 0 x 0 Macaé

Cabofriense 3 x 0 Mesquita
Botafogo 2 x 0 Resende
Fluminense 2 x 0 Cardoso Moreira

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa