18 Ocak 2008 Cuma

Claude Puel'in Geleceği



Claude Puel futbolu sade, pek kimsenin dikkatini cekmemiş bir isimdi oyunculuğunda. Sessiz sedasız kariyerinin başından sonuna kadar geçen 17 sene boyunca da AS Monaco giydi. Hemen yardımcı antrenör oldu Tigana'ya ve aynı zamanda kulübün alt yapı takımını çalıştırdı, Tigana gidince de esasoğlan oldu.

Monaco son şampiyonluğunu Puel ile kazandı, kazanınca Puel ile devam etmedi. 22 yıllık bayrak adamlarına sahip çıkmadılar. Fransa Ligi'nde Monaco Deschamps'ın 1 sezonluk parlaması hariç o gün bugün dökülüyor, Lyon hegamonyası devam ediyor. Puel ise bu arada Lille'in yolunu tutuyordu.

Küçük bir sanayi ve sınır şehri olan Lille'in sıradan ve hiçbir özelliği olmayan takımı Lille OSC Puel ile büyümeye başladı. Ligue 1'in ilk 4 sırasının vazgeçilmezi oldular, 3 kez Şampiyonlar Ligi'ne katıldılar, zenginleştiler ve şu an 50,000 kişilik bir stadyum yapıyorlar.

Bu ivmeyi yakalayan Lille bu sene inanılmaz bir düşüşte tabela olarak. Ligue 1 'de Lyon'dan 1 mağlubiyet fazlaları olmalarına rağmen 0 averaj ile 17. durumdalar. Geçen sene Turkcell Super Lig'de küme düşen Antalyaspor gibi aynen.

Yarın bir alt sıradaki Sochaux ile oynayacaklar.

Puel'in Lille OSC'nin yeni stadı Stade Borne de l'Espoir'de varolup olmayacağı için önemli bir mihenk taşı olabilir.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa