28 Ocak 2008 Pazartesi

Dilin Kemiği



Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi olması dolayısıyla ülkede hatırı sayılır bir kesim Sevilla'yı göz hapsine aldı, NTV'de maçlarını sürekli yayınlamaya başladı. Osasuna maçını da ben uydudaki şifre gudubetinden ötürü izleyemesem de, epey kişi izlemiş olmalı.

Ben özetlerle ve basınla yetinmek zorunda kaldım lakin maçın sonunda Osasuna antrenörü Ziganda'nın takımı Osasuna'nın aleyhine verilen ve takımının 2-1 yenilmesine neden olan temcit penaltısından sonra sahadaki "kendinden geçmiş" halini gördüm. Yılmaz Vural at başı gider, o derece feciydi.

Kendisi zaten hatasını pişmanlıkla kabul etmiş, insanların oynadıkları futboldan değilde bu olaylardan bahsetmeleri kanına dokunmuş. Bu pişmanlık neticesinde yaptırım uygulanmayacak gibi İspanya Futbol Federasyonu tarafından Ziganda'ya. Fakat daha büyük bir sorunu var Ziganda'nın. Kedi köpek gibi olan Real Betis ile Sevilla'nın dahi bütün olmasına yol açan, tüm dünyada büyük bir yasa neden olan Puerta'nın ölümü üzerinden Sevilla'ya küfür ettiği söyleniyor Ziganda'nın.

İddaaya göre Ziganda'nın ağız dolusu küfrün ardından "Hepiniz Puerta gibi gebermelisiniz" dediği söyleniyor. Bunu iddaa eden Sevilla'nın tribünündeki bir taraftar olan Jesus Alvarado, iddaa ettiği yer ise bizimkiden hallice olan kişisel bir blog.

Adı çıkmış dokuza, inmez sekize demişler. Tam da bu durumda Ziganda, avukatları hakaret davası açmayı hazırlanıyor Alvarado'ya.

İspanyolca bilenler buyurabilirler, site bu

Etiketler:

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Benim de soyle bir katkim olsun; sayfanin
ingilizce hali

29 Ocak 2008 00:48  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa