8 Ocak 2008 Salı

Kelebek Etkisi



16 yaşında Pele’nin ıslattığı Santos formasını ıslattı Diego Ribas. Hocası Emerson Leao Diego için “hücumu Zico’dan daha iyi yönetiyor” bile demişti onun yeteneklerini anlatmak adına. 19 yaşında bu tür yetenekleri parlatıp satmakta üstüne olmayan Porto’ya transfer oldu.

Deco’nun varisi olarak gösteriliyordu ve Mourinho’dan sonra Victor Fernandez ile çalışan Porto macerası da bireysel olarak mükemmel başladı. Oyunculuğunda Diego ile aynı pozisyonda oynayan Fernandez hem onun dilinden anlıyor hem de hücum oynayan takımında Diego’yu çok iyi kullanıyordu fakat Mourinho ile Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Porto, Fernandez ile yerel liginde 3. sırada kalınca Diego’nun kaderi de birden değişti.

Fernandez’in gitti Co Adriaanse geldi. Fernandez’in ve elbette Diego ile de hiç uyuşmuyordu Adriaanse’nin tarzı. Diego önce yedek kaldı daha sonra da kulüpte geleceği olmadığı için 2 milyon € zararla satıldı Werder Bremen’e.

Almanların ünlü spor dergisi Kicker, 275 yetkin otoritenin oyuyla Diego'yu Bundesliga’da ilk yarının oyuncusu seçti. Üstelik Ribery ve Van der Vaart gibi çetin rakiplerinin önünde % 45 oranında bir çoğunlukla.

Dünya’nın en büyük oyuncularından birisi artık Diego.

Co Adriaanse mi ?

O Katar’ın Al-Sadd takımının başında.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa