2 Ocak 2008 Çarşamba

Valeri Domovchiyski



94 Dünya Kupası'nda 3. olan jenerasyonu yenileyemeyişinin ardından Bulgarlar, son 2 senedir kıpırdasalar da uzun süredir ekip olarak Avrupa'da yoklar. Euro 2008 elemelerinde de Berbatov ve Petrovlar Bulgarların Hollanda ve Romanya'yı geçmesine yeterli olmadılar fakat sergiledikleri performans ile 2. torbadan FIFA 2010 Grup Elemelerine girmeyi başardılar ve İtalya'nın ardından en büyük favori durumundalar.

Bulgarların o zaman 30 yaş civarında oılacak bu olgun isimlerine Bojinov'un dışında ekleyecekleri bir isimleri daha var.

20 yaşındaki Valeri Domovchiyski Levski Sofya'nın altyapısında yetişen ve hem kulübün hem de ülkenin bel bağladığı isimlerden biri. Levski Sofya ile 2006 - 2007 Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turunda Chievo'ya attığı gol ile ülkesinin Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez tamsil edilmesinde de katkısı epey fazla.

2005 - 2006 sezonunda Levski'nin Marsilya, Heerenveen, CSKA Moskova, Artmedia, Udinese gibi geçip çeyrek finalde Schalke 04'e elendiği sene turnuvayı 2 golle tamamlamıştı Valeri. 20 yaşında olmasına rağmen de şu ana kadar 22 kez Avrupa maçı oynadığını da hatırlatalım.

180 boyundaki oyuncunun en önemli özelliği iki ayağını da kullanarak yaptığı bitirici vuruşlar, tekniği, üstün oyun zekası ve hızı. Onun 100 metreyi 10 saniyede koştuğunu söyleyenler var. Bu özellikleri sayesinde oynadığı 116 resmi maçta 51 gol atmayı başardı Levski adına. 20 yaşındaki bir oyuncu için hakikaten olağanüstü.

Avrupa'nın devleri vatandaşı Berbatov için inanılmaz paraları gözden çıkarmışken Blackburn gibi takımlar Berbatov'un varisi için nabız yokluyorlar. Levski'nin başında menajer olarak eski bir dost var. Şahsen izlemeye doayamadığım Stanimir Stoilov'un kapısını eski takımının yöneticileri çalacak olursa Blackburn'den daha şanslı olabilirler belki.

Kimbilir...

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa