17 Mart 2008 Pazartesi

Fransızlardan Stad Atağı



Euro 2008'e az bir süre kaldı, bütün Avrupa rotasını İsviçre ve Avusturya'ya kaydırmak üzere ama bu arada başka şeyler için çalışanlar da var. Fransa gibi.

Onlar sadece Euro 2008'de başarılı olmak için değil, Euro 2016'nin ev sahibi olmak için de şimdiden çalışmaya başladılar. Üstelik 2016'nın ev sahibi 2011'de açıklanacak olmasına rağmen. Burada stadlarla ilgili yapılacak çalışmalar hakkında özet bir takım bilgiler var. Gerek yeni yapılacak stadlar için, gerekse de renovasyona tabi tutulacak stadlar için hayli bilgi bulmak mümkün.

Çok fazla inceleme şansım olmadı ama şöyle bir tablo gördüm. Tabloda İngiltere, İspanya, Almanya ve Portekiz'in stadları için yaptıkları yatırımlar, yenilenen ve proje halinde olan stad sayıları, ülkedeki stadların ortalama yaşları ve kapasiteleri hakkında bilgiler var.

Bu basit tablo bile imrenmeme yetti açıkçası. Ve üzüldüm, ayıpladım bizi bu kadar çağdışı bırakanlara.

Ortalama stad kapasiteleri 40 Bin rakamını aşan, sadece stadlar için 1,5 milyar dolar civarında yatırım yapan ülkelere karşı sadece laf salatası yapan, vatan-millet-gözyaşı hamasetiyle kendini başarılı gören, Euro 2008'e zerre proje üretmeden aday olan geçmiş Federasyon Başkanlarımız olduğu için, mülkiyeti kendisine ait olduğu halde ve dünyanın kira parasını kulüplerden aldıkları halde ülkenin en çok takip edilen oyununu Konya Stadı'nın zemini gibi zeminlere mahkum eden bir devlete sahip olduğumuz için.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa