28 Mart 2008 Cuma

Soco No Ar - Pele vs. Pato



Brolin'ın havada yumruklu burgusuna isim bulamasalarda, Brezilyalılar zıplayıp havada yumruk sıkılarak yapılan gol kutlamasına "soco no ar" diyorlar. Bu kutlama benzerliğini sergilemelerinin yanısıra, dünya çapındaki şöhretlerini yakaladıkları yaşların yakınlığından da ilham alarak bir Pele ve Pato kıyaslaması yapmış Globo gazetesi.

Kıyaslamanın kapsamı ilk kez çıktıkları profesyonel maçtan, ilk kez Brezilya Milli Takımı formasını giydikleri ana kadar olan performans.



Pele 15 yıl ve 10 aylıkken çıkmış ilk profesyonel maçına ve Corinthians'a karşı 7-1 kazandıkları maçta yazmış golünü. İlk milli maçı ise 16 yıl 9 aylıkken Arjantin'e karşı 2-1 galip geldikleri ve yine golünü attığı bir maç.

Pato ise 17 yıl 2 aylıkken 4-1 kazandıkları ve 1 gol - 1 asist ile oynadığı Palmeiras maçıyla ilk profesyonel siftahını yapmış. Milli Takım macerasının başlangıcı ise 18 yıl 7 aylıkken çıktığı ve 1 gol attığı son İsveç maçı. Pele'nin ondan 1 yaş daha gençken Dünya Kupası kaldırdığı maçın anısına oynanan karşılaşma.

Detaylı istatistik yukarıda mevcut. Sonuç ne mi ?

Pele'nin takım arkadaşı Pepe, Pato için kısaca "hadi len" demiş. Açılan anket sonucuna göre de % 45,19 Pepe'ye katılmış gözüküyor şimdilik.

Dürüst olmak gerekirse gerçek sonucu görmek için epey "soco no ar" var Pato'nun yapması gereken, hem de kazandıran cinsten.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa