12 Mayıs 2008 Pazartesi

Brezilya 2008: 1. Hafta


Brezilya Serie A'nın açılış haftası hayli heyecanlı ve sürprizlerle doluydu. Şampiyonluğun favorisi olarak gördüğüm Palmeiras, ligin yeni ekibi Coritiba'ya 2-0 ile boyun eğdi. Coritiba'nın iki hücumcusu Michael ve Hugo arasındaki uyum gerçekten büyüleyiciydi.

Ligin bir başka yeni geleni Portuguesa'nın evinde 5 gol atıp 3 farkla öne geçtiği maçta 10 kişi kaldıktan sonra karambolden yediği 3 gol ile maçtan 5-5 berabere ayrılması ise izlenmeye değer gerçek bir dramdı.

Ligde şampiyonluk hesapları yapan Sao Paolo ve Gremio, Flamengo ve Santos, Internacional ve Vasco ise ilk haftada birbirleriyle kıran kırana maçlar oynadılar. Adriano'yu Libertadores'e saklayan Sao Paolo evinde Gremio'ya savunma oyuncusu Pereira'dan yediği kafa golüyle 1-0 kaybetti. Şaşırtıcı olan ise Sao Paolo'nun Gremio kalesine uzaktan şutlar dışında gidememesiydi.



Brezilya'nın olimpiyat kadrosunda yer alması muhtemel, Internacional'ın genç stoperi Sidnei gecenin bir başka tek gollü galibiyetinin mimarıydı. Attığı gol ile Internacional Vasco De Gama'yı 1-0 mağlup etti.

Flamengo'dan Rio Eyalet Şampiyonası'nın rövanşını almak isteyen Santos ise Maracana'dan 3-1 lik bir mağlubiyet ile eli boş döndü. Eyalet Şampiyonası'nda sürekli istifaya çağrılan, taraftarların gitmesini istediği teknik direktör Emerson Leao'nun Santos geleceği eğer böyle devam ederlerse fala uzun sürmeyecektir
. Toplu sonuçlar aşağıda.

São Paulo 1-0 Grêmio
Náutico 2-1 Goiás
Vitória 0-2 Cruzeiro
Internacional 1-0 Vasco
Ipatinga 0-1 Atlético-PR
Botafogo 2-0 Sport
Coritiba 0-2 Palmeiras
Portuguesa 5-5 Figueirense
Atlético-MG 0-0 Fluminense
Flamengo 3-1 Santos

Etiketler: ,

3 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

hocam haftalık brezilya ligi maç tahminleri yayınlasan şurda. ne dersin, hoş olmaz mı?

14 Mayıs 2008 12:12  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Bahis işine hiç bulaşmadım şu güne dek. Brezilya da neyin ne olacağının pek belli olmadığı bir lig ama yine de sorumluluk kabul etmeden Cuma günleri haftanın maçlarıyla ilgili tahminlerimi yazmaya çalışacağım.

14 Mayıs 2008 13:07  
Anonymous Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim önerimi kayda değer bulup cevap yazdığınız için.. heyecanla bekliyoruz..

14 Mayıs 2008 20:03  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa