13 Mayıs 2008 Salı

Coupe De France 1983 Finali



Resimdeki yüz muhakkak tanıdık gelmiştir. Türkiye'nin 2000'li yıllardaki dön baba dön teknik adamlarından, karikatür gibi tercümanıyla birlikte ciddi bir ekol olan Saffet Susiç, o zamanlar Avrupa çapında üne sahip olup 1978'de modacı Daniel Hechter'in ardından Paris Saint Germain'in başına geçen Francis Borelli'nin önemli icraatlarından biri.

PSG o sıralar İlker Yasin'in ismini söylemeyi pek sevdiği Dominique Rocheteau, Luis Fernandez, Zaremba ve Cezayirli Dahleb ile birlikte Fransa'nın en güçlülerinden. Coupe De France'ın da son şampiyonları ama karşılarında son senenin Ligue 1 şampiyonu Nantes var. Sarı yeşil formada kıvraklığı ve tekniğiyle o dönem Fransa'daki Brezilyalı olarak nitelenen Jose Toure ve yine bir başka tanıdık isim olan Vahid Halilhodzic sürüklüyor Nantes'ı.




Maçın hakemi İtalya 90'da Arjantin - İtalya maçını dalıp 8 dakika fazla oynatan ve Euro 88 finalini yönetecek olan, zamanın gelişmekte olan hakemi Michel Vautrot. Sahada 80 lerin zevkli ve açık futbolu var. İki takım da 4-3-3 oynuyor. Galip çıkan ise ortadaki üçlüsü daha iyi olan ve final maçında bu bölgedeki oyuncuları olan Susiç ve Zaremba ile iki gol bulan PSG. Üstelik maçta 2-1 geriye düşmelerine rağmen. Maçı 2-2 yapan golün Saffet Susiç'ten geldiğini olduğunu da belirtmek lazım.

Etiketler:

2 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Saffet Susic çok fiyakalı çıkmış resimde :)

14 Mayıs 2008 01:02  
Anonymous Adsız dedi ki...

eskiden çok daha güzelmiş formalar.

14 Mayıs 2008 12:10  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa