28 Haziran 2008 Cumartesi

Henrique



Coritiba'nın geçen sene Serie B'den Serie A'ya çıkışındaki en büyük payı 3 oyuncuya biçtiler. Keirrison, Pedro Ken ve Henrique. Keirrison takımın hücumunu, Pedro Ken ortasahasını, Henrique ise savunmasını yönetiyordu. Çok iyi bir kesici olmasının yanı sıra, topla da iyi bir oyuncudur. Haliyle Palmeiras'ın hocası Luxemburgo Henrique'yi havada kaptı 2 milyon € karşılığında. Bu parayı da kulüp veremediği için sponsorlarına ödettiler. Daha Palmeiras ile doğru dürüst maç oynamadan Heitinga'nın yerine Ajax'a alınacağı yazılıyordu ama 10 milyon € transfer bedeliyle Barcelona aldı 22 yaşındaki stoperi.

Onu Palmeiras'a alan şirket tam 4 kat kar ederken, taş atıp da kolu yorulmayan Palmeiras da transfer bedelinin % 20'si olan 2 milyon avroyu alarak, kendileri için çok önemli bir kaynak kazandılar. Bu arada belirtelim Henrique Palmieras ile sadece 5 maça çıktı ve 1 gol attı. Romalı Juan sakatlanınca Brezilya Milli Takımı'na da alındı ve yazın Olimpiyatlarda forma giymesi kesin gibi.

Etiketler: , ,

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

abi barça caçeres pique dani alves transferinden sonra bitane daha defans oyuncusu aldı.neden sizce? tamam milito uzun bir sure sakat fakat sanki bu son alınan oyuncuya gerek yok gibiydi..

28 Haziran 2008 16:36  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa