27 Haziran 2008 Cuma

Lampard Inter'de



Mourinho ilk adamını aldı Inter'e. Frank Lampard seneliği 7,3 milyon € karşılığında, 4 yıllığına Interli. Chelsea'nin kazancı ise 9 milyon €. Mancini'nin geçen sene epey şans verdiği Portekizli Pele ve Şilili Jimenez'den birine kiralık yolu gözükmüş oldu böylece. Scolari'nin Deco mesaisi de daha bir hızlanır artık.

Etiketler:

4 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

nasil yani 9? bildigin 9 milyonm euroya lampard aliniyor mu ya?

28 Haziran 2008 20:00  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

FIFA'nın Webster Kanunu olarak bilinen 17. transfer kuralı sayesinde alınabiliyor dostum.

Ne bu kural ? Bir oyuncunun 28 yaşından sonra imzaladığı kontrat 2 sene sonra korunan döneminin ( protected period )dışında kalmış oluyor ve aldığı maaş ve önceki transfer bedeli üzerinden hesaplanan bir formülden çıkan miktarı getirdiği takdirde bonservisini alabiliyor.

Lampard 30 yaşında.

Benzer bir durum 28 yaş altı oyuncular için de geçerli. Onlar da sözleşmelerinin üzerinden 3 sene geçtikten sonra bonservislerini alabiliyorlar. Yaşları ne olursa olsun. O yüzden Avrupadaki büyük takımlar sözleşmeleri bitmeden yeni kontratlar öneriyorlar önemli oyuncularına.

28 Haziran 2008 21:19  
Anonymous Adsız dedi ki...

sagolun. peki bu kanun bizde sokmez mi? bizde bu sartlari haiz kimse var mi? bu yolla transfer yapan var mi?

28 Haziran 2008 22:49  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Söker elbette. Geçen sezon başında Fenerbahçe Ümit Karan'ı alacaktı böyle ama oyuncu kararından vazgeçti. Ama Türkiye'de futbol henüz bu kadar profesyonel değil. Kötü anlamda asöylemiyorum ama bir takım mafyalar var. Taraftar mafyası, hatır mafyası, menajer mafyası, kulüp mafyası. Oyuncu bir şekilde imtina ediyor bu tip hareketlerden.

28 Haziran 2008 23:12  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa