26 Haziran 2008 Perşembe

Wenger Usulü



Yenilik yapmak, o yenilikten hemen verim almak zor zanaattir. Hele futbol gibi takım performansı gerektiren bir alan ise söz konusu olan. Arsene Wenger yeniliği rutin hale getirdi artık. Belki bu yüzden öldürücü atışı yapamayabiliyorlar, en büyük olamıyorlar ama tecrübeli ya da genç farketmeksizin en gözde oyuncularını kaybettiği halde hep üst düzey kalabiliyor Arsenal. Vieira ve Henry gibi iki kıdemli süperstarın gidişinde bile sendelememişlerdi, Wenger usülü gençlik aşısı sayesinde. Bu sene de Flamini'den sonra Hleb'i kaybetmeleri olası ama Wenger hemen önlemini aldı Aaron Ramsey ve Samir Nasri'yi kapatarak. Muhtemelen Adebayor da Barcelona'ya gidecek ve hiç şüphem yok oranın da adamı da hazırdır. Bu adam, Nuri Şahin'in parladığı turnuvanın altın ayakkabısı Meksikalı Carlos Vela olabileceği gibi bambaşka bir isim de olabilir. Peki nasıl bu kadar çabuk ve isabetli olabiliyor ?




Steve Rowler sayesinde. Arsenal'in oyuncu izleme ekibinin başındaki adam Rowley. Arsene Wenger'in gelişiyle birlikte müthiş bir ağ kurdular Dünya çapında. Sadece İngiltere içerisindeki profesyonel scout sayısı 12. Yurtdışını da belirledikleri alanlarda izleyen kendi çalışanları var. Herhangi bir aracı ya da menajer değil, kendi personelleri. Mesela Sandro Orlandelli. Brezilya'yı tarıyor yardımcıları Pablo Budner ve Everton Gushiken ile birlikte. Bu sene Brezilya Serie A'ya çıkan Portuguesa'nın santrforu, Diogo Luis Santo'nun peşindeler 2 yıldır. Denilson ve bu sene alınıp Salamanca'ya kiraya verilen Botelho'yu o getirdi. Bobbey Benneth tam 8 yıldır İskandinavya'yı tarıyor.



Danimarka'nın bel bağladığı santrfor Nicklas Bendtner'i 16 yaşında aldı getirdi Arsenal'e. Sonrasında Birmingham'a kiralık ve şimdi kadroda düzenli olarak yer bulan kalburüstü bir santrfor. Fabregas ve Reyes'i izleyip getiren Francis Cagigao. Van Persie'yi getiren Peter Clarke. Daha sürer gider. Hiçbirini ilk Wenger izlemiyor. Wenger son kararı veriyor. Yarın belki de bir başkası verecek ama Wenger'in bıraktığı bu miras belki de alınan bir çok kupadan daha değerli.

Etiketler:

2 Yorum:

Blogger muhder dedi ki...

aynı zamanda oyuncularla görüşen adam da wenger, ekonomik ayarlamaları da kendisi yapıyor.carlos velanın çalışma izni halledildi gelecek sezon muhtemelen takımda olacak. ama wengerin yaptığı da iş değil ki arsenal yürüyerek şampiyon olabilir, başkanları nasıl dayanıyor anlamış değilim. bi baksa bu tarafa başkanları görecek yapması gerekeni!

26 Haziran 2008 22:46  
Anonymous Adsız dedi ki...

:))))

cadiz esrafindan haci luis aragones i getirsinler de kupalari supursunler diyosun :))


youth is overrated

27 Haziran 2008 07:17  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa