5 Ağustos 2008 Salı

Kaldı İki



2000 yılından sonra UEFA katsayısı 50 veya üzerinde olup da Şampiyonlar Ligi kurasına 4. torbadan giren bir takım yok. Fenerbahçe'nin kısmetsizliği midir nedir, kulüp tarihinin en başarılı Avrupa sezonunun ardından böyle bir istisna ile karşı karşıya. 3. torba olabilmesi için o torbada yer alacak olup da ön eleme oynayacak 3 takımın elenmesi lazım. Biri bugün gitti. Geçen sene Lyon'a deplasmanda 3 atarak süper başlangıç yapıp sonunu getiremeyen Rangers Litvanya temsilcisi Kaunas'a 2-1 yenilerek elendi. Fenerbahçe'nin kahramanı resimdeki Linas Pilibitis oldu 87. dakika attığı golle. Geçen sene Hearts'da kiralık oynamıştı bu oyuncu ve maç öncesinde "İskoçlar beni izleyemediler, bu maçta onlara bütün meziyetlerimi göstereceğim" demişti ve gösterdi de. Böylece kaldı iki. Kalan ikiden birisinin de Galatasaray'ın rakibi olan Steaua Bükreş olması hayli yüksek. Bu seneki yatırımın karşılığı için çok çabalayacaktır Cimbom. Son aday kim peki. Schalke 04. Aragones'in en büyük gözağrısı bir kıyak geçmeli artık.

Etiketler: ,

5 Yorum:

Blogger aşkın dedi ki...

Bence oldu bu iş.Yalnız kendi ligini sallamayanlardır bu durumun sorumlusu, hatayı başka yerde aramamak lazım.

6 Ağustos 2008 12:53  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@aşkın

Ligdeki performansla bir ilgisi yok Şampiyonlar Ligi'nde oluşturulan torbaların. Tamamen Avrupa performansına endeksli durum. 5 senelik toplam bir hesap yapılıyor.

6 Ağustos 2008 13:59  
Blogger UzunPaslar dedi ki...

üçüncü torbadan cl'ye katılmak elbette ki çok büyük bir avantaj ama bence bu olmasa bile bizim takımlarımızın bir hayli kura şansı olduğunu düşünüyorum. ne kadar zamandır gördüğüm en zorlu kura Milan, Barcelona, Leeds United'tı ve bu da BJK'nin başına gelmişti, onun dışında böyle zor bir kura pek olmadı.
bu arada zalgiris'te golü 87'de atan adamın adının Pilibitis olması da bir ironi herhalde. iyi ki bir türk takımına böyle bir gol atmadı yoksa gazetelerin manşet yağmurundan durulmazdı.

6 Ağustos 2008 17:16  
Blogger aşkın dedi ki...

Pardon hocam haklısın, ben oynananacak ön eleme sayısıyla kaçıncı torbada olunacağını karıştırdım.İki durumun birbiriyle alakası yok.

6 Ağustos 2008 21:25  
Blogger pclion dedi ki...

Alper hocam,

Ben de kendi çapımda bu konuya değinmeye çalışmıştım. Bir bakıp fikir belirtirsen ne mutlu bana :)

http://pclionfc.blogspot.com/2008/08/laf-olsun-torba-dolsun.html

Uğur

8 Ağustos 2008 18:21  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa