19 Ağustos 2008 Salı

Milan Guroviç Ne Olacak ?





Mateja Kezman geldiğinde Bosna Hersek maçında verdiği Çetnik selamı dolayısıyla başta Haşmet Babaoğlu olmak üzere çok ağır laflar edilmişti. Kezman vukuatsız ayrıldı birçok Bosna ve Kosova kökenli insanın bulunduğu Türkiye'den. Şimdi yeni bir çocuğumuz var. Milan Guroviç. Sırbistan'ın yetiştirdiği en değerli şutörlerden biri fakat faşist, çetnik kimliği sporculuğundan önüne geçmiş bir adam. Misal sol kolundaki dövme 2. Dünya Savaşı sırasında Boşnak ve Hırvatlara etnik temizlik yaparak Büyük Sırbistan hayaliyle yaşayan; bu uğurda Nazi Almanyasına işbirliği teklif edecek kadar gözü dönmüş ve yakın geçmişteki Bosna soykırımının fikir babası General Draza Mihailoviç'in portresi. Kızılyıldız taraftarlarının onun için söylediği "Sen Kızılyıldız'ın Çetniğisin" tezahüratında gözyaşlarını tutamayacak, o sol kolu her 3 sayılık atışın ardından gösterecek kadar fanatik. Hırvatlar onu ülkelerine sokmuyorlar bu yüzden. Tepkiler gelecektir ama gelsin Bu konu Real Madrid Francocuların, diktanın Atletico Madrid halkın takımıdır eksenine çok uzak. Siyasal değil insani bir mesele. Kulüplerin başarıdan daha büyük erdemleri olmalı. O yüzden Galatasaray böyle bir oyuncuyu hangi akla hizmet aldı, hem de Eylül ayında Saraybosna'da turnuvası varken. Anlamıyorum...

Etiketler:

3 Yorum:

Blogger cankalender dedi ki...

Galatasaray'ın böyle bir sporcuyu alması takıma maledilemez, kendi kişisel görüşleridir, takımın değerlerine ters düştüğü anda gereken yapılır.

Hakan Şükür tarikatçıydı, Hakan Balta komunist olsun, Guroviç çetnik olsun, x isimli sporcusu gay olsun başka bir şey olsun.

Bunlar sporcuların kendi kişisel tercihleridir, takımın kurallarına karşı gelmediği sürece sorun olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki ne zaman bu kişisel tercihler takımın kurallarını/değerlerini çiğnemeye başlar o zaman gerekli yaptırım uygulanır.

Galatasaray hangi akla hizmet aldı kısmına gelince onu bilemiyorum ama çok riskli transfer yapıyor yönetim. Sanırım tutarsa süper olur, tutmazsa da elimizde patlamaz nasıl olsa diye düşünüyorlar.

20 Ağustos 2008 10:08  
Blogger Protanopia dedi ki...

@sandor

Hocam nasıl benzetmeler yapmışsın sen öyle. Bu kişisel tercih denip geçilecek bir mesele değil ki saydığın diğerleri gibi. Adam insanların öldürülmesini normal karşılayan hatta destekleyen hareketler yapıyor. Sen neden bahsediyorsun? Üstelik de bu ülke ile Bosna arasında bu kadar bağ varken...

20 Ağustos 2008 11:49  
Blogger Robaggio dedi ki...

sırpların önemli bir çoğunluğunun bu tip bir düşünce yapısına sahip olduklarını biliyorum, dolayısıyla bir sırp sporcu transfer edilirken çok dikkatli davranılmalı..
ama esas nokta şudur ki bence Peja Stojakovic aynı mantıkta olsaydı (belki de aynı mantıktadır bilemiyorum) ve bir Türk takımı onu transfer etseydi bu konular hiç gündeme gelmezdi, ülkemizde bazı şeyler insanlığın bile önüne geçebiliyor maalesef..
Giricek ile iyi kapışırlar artık bu sene, GS-FB maçları karakolda bitecek gibi görünüyor..

22 Ağustos 2008 02:07  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa