9 Eylül 2008 Salı

Gol Sevinçleri

Güiza'nın gollerinden önce gollerden sonra verdiği okçu selamının namı geldi Türkiye'ye. İşbu sebepten hatırlayalım dedim gol sevinçlerini. Kim nasıl sevinirdi, ne ilginçlikler yapardı ? Aklıma ilk gelen Tomas Brolin. Havaya sıçrayıp bir yumruğunu sıkıp kaldırarak bir buz patencisi gibi ikili burgu yapardı. Kronik diz sakatlığının sebeplerinden birisi bu sevinç olabilir.




Buna yakın bir kutlama şekli de Pele ile Pato'dan hatırlayabiliriz. Soco No Ar diyor sambacılar. Brolin'den farkları burgu atmak yerine havada adımlamaları. Batistuta Fiorentina yıllarında köşe gönderi ile dans ederek kutlardı gollerini. Raul yüzüğünü öper hep. Bebeto'nun 94 Dünya Kupası'ndaki beşik sevinci klasikleşti, daha sonra Totti parmak emerek biraz daha renklendirdi bunu. Kaka ve şürekasının gol sonrası iki ellerini havaya açarak İsa'ya ulaşmaları, Hugo Sanchez'in parende ve taklaları, Shearer'ın elini kaldırarak koşması, Robbie Keane'in taramalı tüfek sevinci, Ravanelli'nin formayı kafasına geçirerek koşması, Klinsmann'ın Tottenham günlerinde kendini gollerden sonra yüzüstü çimlere bırakması, Real Madrid'in Brezilyalıların hamamböceği ve Peter Crouch'un robot dansı aklıma gelen diğer sevinçler.






Ülke içerisinde klasikleşmiş gol sevinci denince aklıma ilk gelen Bursalıların timsah yürüyüşü. Diğer aklıma gelenler daha yaratıcı olduklarından mıdır bilinmez, genelde Fenerbahçe orijinli. Gerson ve Tanju'nun eğilerek birbirlerinin topuklarına değmesi, Revivo'nun taklası, Tuncay'ın sus işareti, Deivid ve Roberto Carlos'un başını çektiği yengeç dansı, Bülent Uygun'un asker selamı. Tabi Nihat'ın sahaya sol dirseği üzerini destek alıp sağ işaret parmağını kaldırarak poz vermesi, Hami'nin sanırım 4'lük Lyon maçında başlattığı horonu ve Tümer ile İlhan'ın beraber sevinçleri de var. Daha hatırlanacak çok sevinç vardır ama bu sevinç gösterileri bu oyuncular tarafından neredeyse her gol sonrası yapılıyordu. Yoksa De Nigris'in maskesinden girer, Colin Kazım'ın Mavi İstiridye barına yakışacak dansından çıkarız. Sayfalar yetmez. Unuttuklarım varsa, ki vardır, yorumlara alalım.

Etiketler:

17 Yorum:

Blogger firat selcuk dedi ki...

sus isareti denince bunun mucidi batistuta'dır benim aklıma gelen..

98.000 katalanı susturdugu o golden sonra kendi etrafında iki tur atıp bu isareti yaptıgı an hayatımın en mutlu anlarından biriydi..

tuncay kimi ve neyi susturuyor hala cozebilen yok.. takım onde olsun geride olsun adam bir sekilde sus isaretini yapıyor anlamsız da olsa..

9 Eylül 2008 19:55  
Blogger neretva dedi ki...

Aykut Kocaman az sevinirdi ben de onu severdim. Çok güzel bir entry elinize sağlık.

Neretva

9 Eylül 2008 20:29  
Blogger muhder dedi ki...

çok gol sevinci gördüm ama alex'in inönü'de attığı ikinci goldeki sevincini ondan o an hiç beklemediğimden çok şaşırmıştım. kim tribüne tırmanmaz derlerse ilk alex'i yazardım.

10 Eylül 2008 02:23  
Anonymous Adsız dedi ki...

shearer'ın gol sevinci üstüne sevinç tanımam.

10 Eylül 2008 11:12  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@Muhder

Yazının sonuna dipnot düşecektim aslıda tellere tırmanarak yaşanan sevincin yerini hiçbirşey tutamaz diye ama unutmuşuz. Hatırlattığın için teşekkür ederim.

10 Eylül 2008 12:12  
Blogger yLdRm dedi ki...

cantona'nın yakasını kaldırıp küstah bakışları vardı.

10 Eylül 2008 12:15  
Blogger YK dedi ki...

Tuncay bir arada koluyla gözlerini kapatarak kosuyordu. Ronaldo orijinli. Sus işaretini kim baslattı bilinmez ama yıllardır vardır. Tuncay'a da kolpalamak duser. Besiktaslı olarak soylemem acı ama Hasselbaink'in silahı guzel :)
Kleberson'un oku. Henry'nin T isareti yapıp koşması. Anelka'nın hiç bir sey olmamıs gibi somurtması :)
Bir de Galatasaray bir ara tum takım foto cektiriyordu..
Hakan'ın Emreyi bebek gibi sallaması..
Benim en sevdigim ise...Futbolcunun reklam tabelalarının üzerine çıkıp ellerini açması.

10 Eylül 2008 13:15  
Anonymous Adsız dedi ki...

Aklımda en çok kalan gol sevincini yazacaktım ama şu anda adamın ismi bile gelmiyor aklıma. hatta yüzünü bile hatırlayamıyorum o derece bunamışım da haberim yok. onun yüzü yerine ballack ın yüzü beliriyor zihnimde. bana yardımcı olacak biri çıkarsa sevinirim.elemanımız alman hücuma yönelik orta saha ,kariyeri dortmundda geçti.milli takımda sanırım ingiltereye attığı golden sonra rakip tribünlerin önüne giderek ellerini yumruk yaparak beline koymuş ve asker adımına benzer bir şekilde yürümüştü yüzünde mağrur bir ifadeyle.. thomass hassler değil matiass sammer hiç değil yauv neydi bu adamın ismi kafayı yiycem..

10 Eylül 2008 16:32  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@edi

Andreas Moller olmasin sakin :)

10 Eylül 2008 16:42  
Blogger Kurt dedi ki...

bugün çıkan haberlerde amerika mls karşılaşmasnda oyuncunun biri gol sevinci sırasında takla atarken bacağını kırmış üstelik attığı gol de ofsayt dolayısıyla sayılmamış . Bu post sonrası cuk oturan bi haber oldu bence:D

10 Eylül 2008 17:37  
Blogger Unknown dedi ki...

henry suratını asarak -yada karizmatik surat- yan yan koşması var.
Birde son yıllarda izlediğim en güzel maçlardan olan 2 yıl öncesinin westham un.- totnım maçında tevezin frikik golü sonrası kendini trübünlere atıp taraftarlarla sevgi yumağı olması mütiş etkilemişti beni. westham düşme hattında olması sevinc teki samimiyeti bir hayli arttırıyordu. o maçtan sonra westhama da tevezede sempati besler olmuştum totnımada antipati.

10 Eylül 2008 18:30  
Anonymous Adsız dedi ki...

@alper öcal

Allahıma o be ! Andreas Moller!
valla yorumu yazdığımdan beri düşünüyorum inat ettim kimseye de sormadım ama yine de hatırlayamadım. o kadar da sevdiğim bi adamdı hayret. saol valla..

10 Eylül 2008 21:56  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bir de golü atan futbolcunun önünde eğilip, ayakkabısını dizinin üstüne alarak parlatma olayı vardı. Sanki bunu bi ara tanju ile birisi yapıyodu ama emin değilim. Bunun yanında beni en çok etileyn sevinç gösterileri golü atanın vuruşu yaptığı noktada haraketsiz durup tribünleri kesmesidir. Bu sevinç için bknz. Eric Cantona, Thierry Henry

11 Eylül 2008 13:43  
Anonymous Adsız dedi ki...

gerrard'ın gol sevinci de çok hoş =)

11 Eylül 2008 22:01  
Anonymous Adsız dedi ki...

Benim aklimda en cok kalani, cantona nin attigi efsane golden sonra neredeyse sevinmemesidir. Sadece kendi etrafinda hafifce donup cildiran seyirciye bakar. Linkini de vereyim.
http://www.youtube.com/watch?v=wRHxjattf5E&feature=related

13 Eylül 2008 13:54  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bu arada mollerin bahsedilen gol sevincinin asil guzel yani o hareketleri yaparken aslinda Gazza ile dalga gecmesidir.

13 Eylül 2008 13:55  
Blogger Murat D. dedi ki...

obafemi martinsin gol sewinci bir numaradır

19 Eylül 2008 22:22  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa