14 Ekim 2008 Salı

Güney Amerika'da Safari



Haziran ayındaki hazırlık maçında Venezuela tarihinde ilk kez Brezilya'yı yenmişti. Bu kez 2010 yolunda karşılaştılar. 20 dakikada işi bitirdi Kaka, Robinho(2) ve Adriano. 4-0 ve kafile için uçaklarına kurulup Rio için yola çıkış zamanı. Oysa bilmiyorlar ki, onları bekleyen güzergah kısa bir safariden farksız. Yola dahi çıkamıyorlar bir kere. San Cristobal'daki havaalanından kalkış dahi yapamayan bir uçakları var. Sebep kötü hava şartları. Ha bir de radar konusu var. Askeri havaalanında radar sorunlu.



İstikamet El Vigio'daki Juan Pablo Perez Alfonzo havaalanı. Nasıl gidilecek peki ? Otobüs ile. Otobüsün gideceği yollar çukur, tümsek, toz, toprak. 4 saat süren bir işkence. Havaalanında ihtiyaç molası vakti ama tuvaletlerde su yok. Restoranın görünümü de yukarıdaki fotoğraftan ibaret. Var olan tek yiyecek de jambon ve peynirli sandviç. Tek sorun bu olsa iyi. Kafileyi buradan alıp Maracaibo'ya götürecek olan uçak başarısız bir iniş denemesi yapmış ve Caracas'a geri dönmüş. Kafile 1,5 saat daha beklemek zorunda. Otobüs, restoran takılıyor oyuncular. Uçak gelmiş neyseki. Plan 2 saat sonra Maracaibo'da olmak. 2 saatte oluyorlar da, ama o 2 saatin 30 dakikası türbülans anı. Bergkamp haklı diyor insan içinden hemen. Neyse... Sonrası non stop Rio. Toplam 15 saat süren bir yolculuk. İnsanoğlunun maneviyatı sonsuz elbette ve maddiyat hespaları gereksiz ama kafile bir futbol takımı olunca işler değişiyor. 500 milyon € vardır sanırım bonservisleri. O pilotların ve otobüs şoförünün yerinde olmak istemezdim.





Bunlar da 15 saatlik yolculuğun rotası ve Adriano'nun eblehleşmiş surat ifadesi. Robinho işi biliyor ama, sonraki postta efendim.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa