11 Ekim 2008 Cumartesi

Çifte Kavrulmuşlar



Eskiden FIFA ve UEFA bu denli hakim değildi futbola, oyuncular 2-3 milli takımda birden oynayabilmişti. Di Stefano Arjantin, Kolombiya ve İspanya için, Puskas Macaristan ve İspanya için oynayabiliyordu. 1930 Dünya Kupası'nı Arjantin ile finalde Uruguay'a kaybeden Luis Monti, 1934 yılında İtalya formasıyla finalde Arjantin'i yenerek kazanabiliyordu. Şimdi böyle değil. Kökleri bir kaç ulusa dayanan oyuncular seçimlerinde dikkatli olmak zorundalar, çünkü bir daha diğer ulus için oynama şansları yok. Almanya'da oynayan birçok oyuncumuz bu ikilemde kalıyorlar. Zamanında Önder Turacı, Turgay Bahadır, Uğur Yıldırım gibi tercih hatası yapanlar artık Türkiye için oynayamıyorlar mesela. Mesut Özil kara kara düşünmekte. Terim'in Halil ve Yıldıray'a yaklaşımının da bunda etkisi var elbet.



Sadece bizim sorunumuz da değil bu. Blogda hikayesi kısaca anlatılmış olan Robert Acquafresca ve Neven Subotic var mesela. Acquafresca Polonya için oynamayacağım deyip İtalya'yı bekleme kararı aldı. Subotic ise hala kararsız. Sırplar baba Subotic ile mesajlar gönderiyorlar. Subotic Sırpları seçerse Vidic, Ivanovic ve Kacar rotasyonuna zor girer biraz. Ve iki Brezilya doğumlu ama Brezilya'da hiç profesyonel olarak top oynamamış, kariyerini hep İtalya'da geçirmiş ve geçirmekte olan Juventuslu Amauri ile Napoli forması giyen Fabiano Santacroce. İkisi de hem Brezilya hem İtalya için oynayabilir durumdaydı. Savunma oyuncusu rotasyonu her zaman dar olan Brezilya yeni Nesta denilen Santacroce'yi kaçırdı. Azzurri forması giyecek Afro-İtalyan Santacroce. Amauri'ye ise ilgi bu kadar yoğun değil. Yaşı 28. En yakın uluslararası turnuvada 30 olacak. Bu bölge için İtalya'nın da Brezilya'nın da çok fena genç adamları geliyor alttan. Dunga'nın mevcut kadroda da forvette eksiği değil fazlası var zaten. Luis Fabiano ile Vagner Love kadro dışı kaldı misal bu hafta maçları için. Amauri son umut İtalya'yı bekliyor. Pasaportunu aldı bile..

Çifte kavrulmuş olup da bekleyen başka kimler var ? Yorumlara alalım...

Etiketler:

4 Yorum:

Blogger Unknown dedi ki...

everton da oynayan leon osman var. Türkiye - İngiltere milli takımlarında oynayabilir. biraz araştırdımda wikipedia ya göre bizim milli takımı silmiş kafadan oysa orta sahaya ne güzel olurdun be aslan abim.

11 Ekim 2008 16:10  
Anonymous Adsız dedi ki...

higuain vardı ama o arjantini seçti.krkic te baya bocaladı ispanya dedi sonunda.alman ligine bakmak aslında tam liste yapabilmek için.

11 Ekim 2008 18:21  
Blogger neretva dedi ki...

Bollatelli de Gana değil İtalya diyenlerden. U21 oynuyor ama A Milli henüz olmadı. Doğma büyüme İtalyan arkadaş. Pasaportu bu yaz aldı.

11 Ekim 2008 20:18  
Blogger Ömer Şahin dedi ki...

Norveç'te Rosenborg forması giymiş ve sanırım şu anda Premier League'e kapağı atmış olan Azar Karadaş.

Adamın enteresan yönü de Ertuğrul gibi mevkisinin stoper-forvet olması.

20 Ekim 2008 14:26  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa