2 Kasım 2008 Pazar

Aradaki Farkı Bulun



Aşağıdaki 4 süreçte yazılanlar dışındaki fark nedir ? Herşey nasıl bu kadar iyileşe ya da kötüleşebilir ? Ben yorumumu en kısa zamanda yapacağım. Cesar Luis Menotti'nin kulakları çınlasın...

1 - Valencia'yı geçen sene bu blogda çok yazdık. Kulüp mahkemelerle, isyan eden oyuncularla boğuşup duruyordu. Kendi evlerinde tarihlerinin en büyük hezimetini yaşadılar Real Madrid'den 5 yiyerek. Ligi 10. bitirdiler, haftalar boyu gol dahi atamadılar. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkamadılar. Leblebi gibi gol yediler bütün yarışmalarda. Tek kazanabildikleri ise Kral Kupası oldu. Bu sene aynı takım ligde düne kadar liderdi, ve ligin en az yiyen takımıydı. UEFA Kupası'nda kayıpsız gidiliyor. Geçen sene 18 gol atan David Villa, bu sezon 9 haftada 10 gol atmış durumda. David Villa'nın etrafında oynayan oyuncular aynı, tıpkı Hildebrand'ın etrafındaki oyuncuların zaman zaman rotasyona giren Asier Del Horno dışında geçen senekiyle aynı olması gibi.


2 - Tottenham Hotspur'un bu sene kadrosuna kattığı oyuncular için çoğu kalburüstü takımın ağzının suyu akıyordu. Modric, Pavlyuchenko, Giovanni Dos Santos, Gomes, Corluka, Gilberto, Woodgate, Bentley vs... Harcadıkları para Şampiyonlar Ligi'nde oynamayan bir takım için çok ciddiydi. Sezon öncesi hazırlık maçlarında Celtic, Borussia Dortmund ve Roma'ya toplam 10 gol atarak harcanan paraların hakkının ödeneceğini düşündürdüler. Ama düşünülenin aksine felaket bir başlangıç yaptılar lige. 25 Ekim 2008'e kadar oynadıkları maçlarda Middlesbrough, Sunderland, Aston Villa, Portsmouth, Hull City, Stoke City gibi kalibrelerinin epeyce altlarında olan takımlara yenildiler. UEFA Kupası'nda Wisla Krakow gibi bir takımı 1 gol farkıyla eleyebildiler, her iki maçta da Polonya takımından gol yediler. UEFA Grup turlarında Udinese'ye ezik bir futbolla 2-0 yenildiler. Toplam, Avrupa ve yerel kupa maçları dahil, 12 resmi maçta 17 gol yerken sadece 9 gol atabildiler. Evlerindeki bütün Premier Lig maçlarını kaybettiler. Ligde 2 puanla 20 sıraya demir attılar. 25 Ekim 2008'den sonra ise oynanılan 3 maçta aynı oyuncular toplam 8 gol atıp 5 gol yediler. Üstelik o üç maçın ikisi Arsenal ve Liverpool ile oynandı. Ezik bir oyun oynayan takım, deplasmandaki bir derbi maçında 4-2 yenikken 4-4 yapacak karakteri koydu sahaya. Liverpool'u da geriden gelip yendiler. Bu hafta arasında ise UEFA Kupası'nda Dinamo Zagreb ile oynayacaklar.

3 - Fenerbahçe trbünleri 2007 - 2008 sezonunda ligde şampiyon olunamamasına rağmen takımını yaşattığı unutulmaz anlar için teşekkür ederek onurlandırdı. Bir önceki sezon son maça kadar şampiyonluk kovalayan ve Şampiyonlar Ligi'nde evinde hep kazanarak son 8 içerisine kalan ve maç 88 dakika olsa kupada ezeli rakibini 9 kişiyle eleyecek olan takıma İspanya gol kralı Güiza, Milli Takım kaptanı Emre Belözoğlu, geçen sezonun ikinci yarısındaki 16 maçta 9 gol atan genç yetenek Burak Yılmaz ve sakat geçen son senesi hariç La Liga'da her sene düzenli olarak 30 maç üzeri top oynamış Josico alınmış. Josico Villareal'in son 5 senede yakaladığı çıkışın da as oyuncularından. Kaybedilen tek oyuncu ise Aurelio. Diğer bütün oyuncular özellikle de savunma kurgusu aynen muhafaza ediliyor. Yani kağıt üzerinde daha iyi bir takım. O takım bu sezon ligde 9. durumda. Geçen sene maç başına 1,09 gol yiyen takım, bu sene 1,5 gol yiyor. Forvette ise Tanrı'ya yardım çığlığı atan Kezman ile maç başına 2,11 gol atarken şimdi İspanya Gol Kralı ile 2 gol atabiliyor. Evinde oynadığı Şampiyonlar Ligi maçlarında puan dahi kaybetmezken, şimdi puan alamıyor. Hatta fark yiyor.

4 - Bayern Münih 2007 - 2008 sezonunu sadece 2 maç kaybederek şampiyon kapamıştı. Maç başına sadece 0,62 gol yiyordu takım. Bu sezon ise daha 11. haftada şimdiden 2 maç kaybettiler. Ligde 3. durumdalar ve ortalama 1,55 gol yiyorlar Bundesliga'da. 0,62 gol yiyen savunmanın geçen seneden farkı jübilesini yapan kaleci Oliver Kahn. Önünde oynayanlar aynı, hatta bir İtalyan daha var rostasyonda. Massimo Oddo. Ortasahada ve fotvette ise kaybedilen as oyuncu yok. Hatta kadroya katılan Tim Borowski var.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger alperensaylar dedi ki...

abi son sene dışında da josico 20 den fazla oynamadı pek 30 oynadığını hiç zannetmiyorum.

3 Kasım 2008 00:46  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa