13 Kasım 2008 Perşembe

Redknapp Usulü Tottenham



Harry Redknapp bitkisel hayatta olan Tottenham'a nefes verdi. Son 5 maçta alınan 4 galibiyet ve 1 beraberlik var. Maç başına atılan gol ortalaması 3'e yakın. Birkaç hafta önce herkes Tottenham ile olan randevusunu öne almak isterken şimdi ertelemek niyetinde. Ölmekte olan bu kadar kısa zamanda hayat bulması inanılmaz gerçekten. Peki fark nerede ? Öncelikle iletişim ve insan yönetimi. Redknapp'ın en iyi yaptığı, Juande Ramos'un ise olmayan İngilizcesiyle yapamadığı şeyin ta kendisi. Bu konudaki başarısı için geçtiğimiz sene Portsmouth FA Cup kazandıktan sonra Kanu'nun demecini okumak yeterli aslında.

"He tells you what you want to hear, he tries to talk you up, he tries to give you the belief and you go there to do the work for him. He knows what I can do. Before the game he told me 'King, listen to me, do your magic - you are the best'. When you hear that from your coach, you want to do something for him."

Kısaca "Redknapp duymak istediklerinizi söyler ve bunları koçunuzdan duyduğunuz zaman onun için birşeyler yapmak istersiniz" diyor. Tottenham gibi genç bir takım için bu özellik çok kıymetli. Bu oyunculara, hele de başlar düştüğü zaman omuz ve moral vermek ilk yapılması gerekenlerden. Redknapp'ın bu farkını Darren Bent'te rahatlıkla görebilirsiniz. Dışlanmış ve balon muamelesi gören bir forvetken son 5 haftada attığı golleri sayamadım. Onu Tottenham'a getiren performansın bile ötesinde şu an.

Sadece yiğidim, aslanım, koçum değil tabi bu diriliş. Arkasında futbola dair hamleler de var. Takımın gol kısırlığına çare bulmak ve daha verimli son vuruşlar için Les Ferdinand'ı santrfor antrenörü olarak işe aldı. Diziliş tercihini ise 4-2-3-1 / 4-4-1-1'den yana kullandı. Maçına göre ilerideki tek santrforu Pavlyuchenko veya Bent oldu; ama asıl önemlisi takımın en yaratıcı ayağı olan Modric'i daha önde, serbest olarak kullanmaya başladı. Bentley'i asıl mevkisi olan sağ açığa yerleştirdi. Kırılgan olan ortasahayı Ramos döneminin bir başka dışlanmış elemanı Huddlestone ile sertleştirdi. Zokora ve Huddlestone ile taş gibi bir ortasahaya ve eskisine göre daha iyi bir takım savunmasına sahipler. Benim en beğendiğim kalecilerden biri olan Gomes'in o ürkek halinin yerinde yeller esiyor artık. Daha atılgan ve kararlı bir performansı var.

Redknapp takımın bu formunu 4 hafta sonraki Man Utd maçına kadar koruyabilir ve devre arasında ahı gitmiş vahı kalmış Woodgate'in yerine daha sağlam bir oyuncu alır, stoper rotasyonunu güçlendirirse UEFA Kupası için oynaması işten bile değil Tottenham'ın

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger Juan y Fer dedi ki...

Hello,
he is showing my opinion about Juande Ramos, an overvalued coach, he was lucky at Sevilla...
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

14 Kasım 2008 13:35  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa