14 Aralık 2008 Pazar

Barcelona 2 - 0 Real Madrid



Pepe, Heinze, Diarra, Ruud, De La Red, Marcelo, Robben yok. Sahadaki Sneijder ve Cannavaro sakatlıktan yeni çıkmış. O Cannavaro'nun partneri Metzelder. Her daim sakat adam. Bunlar yetmiyor Juande Ramos Messi ve Alves'ten oluşan Barcelona sağ kanadına karşı sol beksiz. Mecburiyetten sağ bek Ramos'u oraya çekmiş. Önünde de o saçlarını evde Vileda niyetine kullanasımın geldiği Drenthe felaketi. Ramos'dan boşalan sağ bekte de Real Madrid ile antrenmana dahi çıkması yasaklanması gereken Michel Salgado var. Çürük Sneijder ile birlikte Henry ve Abidal'i savunacaklar. Kulübede Van Der Vaart dışında Castilla'dan kadroya çıkarılan çocuklar var. Barça'nın form durumu, kusursuz kadrosu, ev sahibi olması...Hakem bile anti-Madrid olarak lanse edilen, bu sezon Barça'nın Espanyol'u son dakika penaltısıyla yendiği maçta Madridlilerin topa tuttuğu Cantalejo. Yağmur da cabası... Herşey tarihi fark için müsait anlayacağınız.



Bu ortamın yarattığı motivasyon maç başlar başlamaz hissediliyordu Barça cenahında. Toplu tüfekli hücuma kalkıyorlardı. Bekler birer açık, stoperler de ön libero gibi oynuyorlardı. Alan gidiyordu. Hadi Puyol bazen kafasına eser gider böyle, ama Yaya Toure dahi slalom yapıyordu Real Madrid kalesine. Buna karşılık Real Madrid'in seçtiği yöntem tekmeydi. Hollanda lalesi gibi yumuşacık takım gitmiş, bir maçlığına çamurlaşıveren ve Bilardo'nun Arjantin'i kadar çirkefleşebilen takım gelmişti.



Sahanın yer yerinde hiç çekinmeden tekmeliyorlardı Barça'yı. Bilhassa da Raul'un maçtan önce Jorge Valdano'ya verdiği röportajda Cristiano Ronaldo'dan daha iyi dediği Messi'ye çalıştılar. Aşilinie aşiline hem de. Sadece o tekmelerden 1-2 kırmızı kart çıkardı normal bir maçta velakin bu derbi. Drenthe ve Ramos'a sarı tarife uygulamakla yetindi Cantalejo.


Tekmelerden arta kalan zamanda ise oyun ise beklendiği gibiydi. Barcelona topun hakimi, oyunu Real Madrid cezasahası etrafında oynuyor. Ama iki büyük sorunları var. Cannavaro'nun 2006 performansından sunduğu kesit ve Metzelder'in stoper olduğunu hatırlaması. Net bir pozisyon bulamadı Katalanlar. Hatta neredeyse de bir kontrada Drenthe kifayetsizinden golü yiyeceklerdi. Valdes engel oldu. Real Madrid hem bu pozisyon hem de golsüz geçen zaman dolayısıyla biraz daha özgüven kazanırken, Barça düşmeye başladı. Messi kendini iyice çekti oyundan. Xavi ve Alves'in de günlerinde olmayışlarıyla biraz nefes aldı Real Madrid. Hatta ikinci devre bir 5-10 dakika dengelendi oyun. Çaylak Guardiola'dan usta bir hamle geldi bu sırada. Gözdesi Busquets'i aldı Gudjohnsen yerine 63. dakikada ve Barcelona kendine geldi. O Busquets bir de penaltı yaptırdı, yoksa Salgado mu yaptı demeliyiz ?



Ve Iker Casillas. Böyle bir kalecilik performansını, bu çapta bir maçta en son ne zaman izlediğimi cidden hatırlamıyorum. Konsantrasyon, kararlılık, yetenek, liderlik ... Herşey var onda. Önce 3 senedir gol yemediği Eto'o'nun penaltısını; sonra da Messi'nin kale dibinden şutunu çıkardı. Raul ile birlikte neredeyse de başarıyordu Casillas. Neredeyse... Rövanşı daha başka olur bu maçın. Real Madrid'in şampiyonluktan olduğu bir derbi sonrası yara ancak şampiyon Barcelona'yı Bernabeu'de evire çevire yenmekten geçer. Bir de Şampiyonlar Ligi var gerçi ama yedirmezler onu. Müşterisi çok...



FC Barcelona: Valdés; Alves, Márquez, Puyol, Abidal; Touré, Xavi (Keita, m.90+1), Gudjohnsen (Sergio Busquets, m.63); Messi, Eto'o (Hleb, m.88) y Henry.

Real Madrid: Casillas; Michel Salgado, Metzelder, Cannavaro, Sergio Ramos; Sneijder (Palanca, m.36), Gago, Guti (Javi García, m.74), Drenthe; Higuaín (Van der Vaart, m.76) y Raúl.

Goles: Eto'o (m.83) y Messi (m.90+2).

Árbitro: Medina Cantalejo (col. andaluz).

Mostró cartulina amarilla a Metzelder (m.22), Sergio Ramos (m.28), Márquez (m.40), Drenthe (m.42), Salgado (m.69), Eto'o (m.83), Casillas (m.90) y a Messi (m.90+3).

Etiketler:

3 Yorum:

Blogger Alfredo dedi ki...

eto'o nun penaltıyı atacağından hiç umutlu değildim.Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla Xavi'de pek umutlu değilmiş :)

14 Aralık 2008 12:46  
Blogger Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we watched a "small" Real Madrid, it is possible that Juande thinks that Real Madrid is like Rayo Vallecano..
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

15 Aralık 2008 02:15  
Blogger Tuncer YILDIZ dedi ki...

maç Barselona Superstars ile Çakma Madrid Oftaş arasında gibiydi, eto'ya olan antipatim ve sürpriz sonuç düşkünlüğüm yüzünden uzun süre dayat bre real diyerekten izledim maçı. Maymun bozması eto penaltıyı kaçırınca da kazanan futbol olmalı diye aklımdan geçmeye başlamıştı ki gol de gecikmedi.

Yeteneğin değil de oyuncu karakterlerinin hükmettiği bir maç izlemeyi tercih ederdim. RM oftaş şu haliyle bile eli yüzü düzgün kontralara çıkabiliyorken defansta biraz daha sağlam durup maçı raul'un liderlik yaptığı bir duruma getirmesi gerekirdi. Sonra da bir tarafta henry messi etoo + 100bin taraftar varken diğer taraftaki raul 'un bütün bu yetenek ve kitle baskısına üstün geldiğinin metafiziksel açıklamasını yapmaya çalışmak derbinin en güzel tadı olurdu.

İyi olan alalade maçlarda da kazanıyor, bir derbisever olarak derbilerin her halukarda olağandışı, hatta olağanüstü kalmasını tercih ederim.

15 Aralık 2008 21:18  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa