2 Aralık 2008 Salı

Nuri Şahin



Nuri Şahin'i Türk Milli Takımı'nda oynatabilmek bir dönem Kıbrıs sorunundan, AB müktesebatı ve müzakerelerinden filan daha önemliydi bu ülkede. Tanrı'nın lütfu mudur bilinmez ama doğup büyüdüğü Almanya'ya karşı milli olmuştu ilk kez ve gol de atmıştı. Gündem Nuri Şahin'di. Olimpiyat Stadı'nın uğursuzluğundan mıdır nedir bir daha da doğru dürüst forma yüzü görmedi, gözden düştü. Dortmund'un o dönem girdiği ekonomik kriz yüzünden Marc-Andre Kruska, Kosi Saka, Sebastian Tyralla gibi altyapı oyuncuları oynatan Bert Van Maarwijk devreye girip Feyenoord'a kiralık aldı. 29 maçta da forma verdi. Bu sezon geri döndü Bundesliga'ya ama Borussia Dortmund'da yine yedek Nuri Şahin. 17 yaş altı takımlarda canına okuduğu Brezilya'nın Anderson'u United ile Şampiyonlar Ligi kaldırırken, o parladığında adı sanı olmayan Mesut Öziller çatır çatır oynarken bizim Nuri Şahin kadroya girmek uğraşında. Bir dönem satılamayacak kadar değerliyken, Arsene Wenger tarafından kendi yaş grubunun en yeteneklisi olarak gösterilirken şimdi balon olup olmadığı tartışılıyor. Umarım bir hata yapıp da Türkiye'ye gelmez. Biraz daha sabreder.

Etiketler: , ,

5 Yorum:

Blogger pclion dedi ki...

Galatasaray'a çok istediğim bir oyuncu, bu sebeple son cümledeki dileklerine katılamayacağım Alper abi :)

Dortmund da satmaya meyilli zaten, sene başında Nuri kabul etse 2.75 milyon euro gibi çok da fazla sayılmayacak bir miktara anlaşmıştı Beşiktaş'la ancak Nuri istemedi. "Türkiye'den sadece Galatasaray ve Fenerbahçe'de oynarım ama Fenerbahçe'de oynamama da ailem izin vermez" diyerek Galatasaray'a bir gönderme de yapmıştı. Şimdiden transfer listemdedir kendisi...

3 Aralık 2008 00:25  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

İş taraftarlığa gelirse Nuri'yi kim istemez Uğur ? Hele de benim gibi ortasahasında Maldonado, Josico, Emre gibi oyuncuları izleyen bir Fenerbahçeli isen :)

Fakat çok başka bir yetenek bu çocuk. Ve bir misyon da biçiyorum Nuri'ye kendimce. Berkant'tan sonra bir dünya çapındaki yeteneği kaybetmemeli bu ülkenin futbolu. Türkiye'ye gelince sanki eski havasından uzaklaşacakmış gibime geliyor.

Tek faydası olabilir belki, o da abuk sabuk adamları oynatan Fatih Terim'in belki büyüklerden birine gelirse Nuri'ye sahip çıkması...

3 Aralık 2008 00:41  
Blogger bRn dedi ki...

Formsuz girdi sezona biraz da Hajnal'ın katılımından olsa gerek şansı azaldı diye düşünüyordum, sonradan giriyordu hep. Orta saha sakatlıkları derken 2 maçtır ilk 11 başlıyo ama bitiremiyor.

Söylediğin gibi golü sonrası göremedik milli takımda ki Feyenoord'da da düzenli oynuyordu. Sonra genç milli takıma indi nedense.En son düzenli olarak bu yaz izledim Toulon'da yine muhteşemdi.

Benim için hala milli takım durumu önemli, düzenli olarak oynamalıydı, oynamalı...

Görmek istemem acıkcası Türkiye'de, kendi takımımda olsa bile.

Yalnız Anderson yorumuna çok katılamadım, bi başkaydı o turnuvada :)

Igor vardı o turnuvada Brezilya forvetinde, bilgin var mı meşhur olamadı galiba?

3 Aralık 2008 01:02  
Blogger papaz dedi ki...

Anderson az küfür yememişti o yari final maçından benden:)

hele son dakikada bizim tüm defansı ipe dizip attığı golle bitirmişti işimizi.

Nuri daha 20 yaşında, evet şimdiye kadar çok daha iyi yerlere gelebilirdi ama hala patlama yapmak için 2-3 sezonu daha var.

3 Aralık 2008 03:33  
Blogger a.c. sedef dedi ki...

şu yazıyı oku..gel de üzülme arkadaş!neden gitmezsin arsenal'e?neden baskı yapmazsın ben ingiltere'ye gidiyorum diye?of be

3 Aralık 2008 19:07  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa