13 Ocak 2009 Salı

Barcelona'nın Sırrı



Futbolcu milleti nankördür, birkaç istisnayı bir kenara koyarsak iki dakikada satışa getiriverirler adamı. Özellikle teknik direktör değiştiren kulüplerde sıklıkla görülür. Bakın şöyle bir Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın oyuncularının sezon başı ya da kamp dönemindeki demeçlerine sanki eski hocaları bunlara beştaş filan oynatıyordu sanırsınız. Hepsi o dönem bir başka çalışıvermektedir. İşin sırrı yeni teknik adamdadır. Barcelona da olsa değişmiyor. Samuel Eto'o da bu seneki başarının sırrının antrenmanlarda gizli olduğunu söylemiş Barcelona resmi sitesine. Sanırsınız ki Rijkaard ile UCL kaldırılırken sanki Barca plajlarında alem yapıyorlardı. Sadece Rijkaard'a değil Guardiola'ya da haksızlık bu bir bakıma. İnsan yönetimindeki başarısı gün gibi ortada olan genç bir Katalan'ın tek farkının iyi antrenman veriyormuş gibi gösterilmesi kaş yaparken göz çıkartmaktır en hafifinden. Ben olsam çeker kalaylarım Eto'o yu. Eto'o eğer illa futbola dair sır arıyorsa Barcelona'da 10 numaralı formaya bir baksın. O olmadan maç başına 1 golü zor atıyorlar. Antrenman filan palavra.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger Alfredo dedi ki...

öncelikle Eto'o hakkındaki görüşümü söyleyeyim.Barcelona için gereksiz bir oyuncu...

Antrenman meselesine gelince elbette değişikliker oldu ama dediğin gibi büyük bi değişme olmadı.Başarının sırrı Guardiola'da bu belli olan birşey.Messi'nin PES hastalığına yasak getirmekle başlamıştı işe Pep.Daha sonra bütün takımı düzene soktu.Kimseyi küstürmedi.Kadrosundaki her oyuncuyu değişmeli olarak kullandı.Kenarda paslandırmadı(gudjohnsen,bojan vs).
Öncelikle yönetimin ve oyuncularının güvenini kazandı.Bunların üstüne başarı gelmesi zaten kaçınılmazdı.

Messi'ye değinelim birazda.Messidepencia post'unda da belirtmiştin.Asıl başarının sırrı onda olduğunu ,Messi olmadan Barcelona'nın bir hiç olduğunu.Guardiola'nında bunun formülünü bulamadığını vs.vs.
Oynadığında takımı şahlandıran,istediği zaman skoru değiştirebilen,muhteşem futboluyla bizleri mest eden de ondan başkası değildi zaten.Messi'yi geçen sene adam gibi takip etmeyenler bu sene Guardiola'nın farkını rahatça anlayabilirler.

Eto'o'nun Messi'nin olmadığı maçlarda ki performansınıda görüyoruz bazen.Sahada bir hiç görevi görüyo.benim için Henry'den de Bojan'danda değersizdir.Allah'ın zencisi kendini birşey sanıyo orda.16 gol mü atmış La Liga'da kim takar ki.Seninde dediğine bir ekleme yaparak söylüyorum.Başarının sırrı Pep ve Messi'de saklı...

13 Ocak 2009 00:59  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa