14 Mart 2009 Cumartesi

Çılgın Sir



Manchester United'ın kazanmak zorunda olmadığı, Liverpool'un ise kazanmaktan başka çaresinin olmadığı bir maçtı. Benitez'in korkusu da böyle bir ortamda United'ın hızlı oyuncularının Carragher, Hyppia gibi ağır savunma oyuncularının başına öreceği belaydı. Fakat o isimlerin hepsini birden sahaya sürmek ne denli akıllıcaydı o tartışılır. Alex Ferguson Park, Tevez, Rooney ve Ronaldo'dan oluşan bir forvet hattıyla oynadı. Anderson'un geçmişini düşünürsek onu da forvet sayabiliriz. Zaten bu 4 oyuncuyu besleyen hücuma yönelik bir ortasaha oyuncusu gibi oynuyordu. Bütün savunma yükü de Carrick'e verilmişti. Buna mukabil kazanmak zorunda olan Liverpool'da Benitez Babel, N'Gog gibi forvetlerini kenarda oturttu, klasik 4-2-3-1 dizilişini bozmadı ve rakibini beklemeyi tercih etti. Oyunun gidişatı Liverpool sağ kanadına yığılan pırpır United oyuncuları sayesinde Ferguson'un lehine gözüküyordu. Ve yine oradan Park'ın yaptığı koşu sayesinde alınan penaltıyla skor olarak da öne geçmişti Manchester; ama haftaiçinin kahramanı Vidic'in yaptığı fahiş hata ile oyuna geri döndü Liverpool. Torres'in kararlılığı da ayrı bir yazı olacak kadar göz kamaştırıcıydı.




Golün ardından gelen çabuk Liverpool atağı ve Gerrard'ın penaltısıyla birlikte ipler tamamen Liverpool'un eline geçti. Devre arası beklentim Ferguson'un oyuna müdahale etmesiydi. Rakibin de önde olduğu dikkate alındığında Tevez ve Park'ın etkili olamayacağını düşünüyordum. Bu iki kanat forvetin yerine gerçek bir santrfor olan Berbatov ile ortasahaya Fletcher/Scholes takviyesi ile sahaya 4-3-3 şeklinde yayılacak United oyunu lehine çevirebilirdi. Velakin Ferguson değişiklik için 70'leri bekledi. Çılgınlık derecesinde hamleler yaptı. Takım savunmasına en büyük katkıyı veren Carrick'i oyundan alarak +1 forvet daha sürdü oyuna.



Vidic'in atılmasıyla sonuçlandı bu çılgınlık. Fabio Aurelio'nun golüyle de ceza kesildi. Dossena'nın aşırtması ise yeni bir tarih yarattı Old Trafford'da. 1991-92 sezonunda evinde Queens Park Rangers'a 4-1 yenildikten sonra ilk kez 4 gol yedi Manchester United. Düşler Tiyatrosu'nda gündüz vakti kabus yaşandı. Şampiyonluk treni henüz raydan çıkmış değil tabi ama geriden gelenler epey umutlanmış durumda. Hele United'ın bu sene büyük maçlarda başarısız olduğu düşünülürse herşey ortada demek mümkün. Bilhassa iki Avrupa devine 2 maçta 8 gol atan Liverpool için. Wayne Ronney ile bağlayalım. Maç öncesi nefretinden bir tür resital bekliyorduk ama sadece kramponlarının güzelliğini görebildik, oyununun değil. Ayakların çalışsın, çenen değil.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger jose dedi ki...

Hafta içi gereksiz açıklamalarla ortamı geren Rooneye kapak olsun.

YNWA!

15 Mart 2009 09:16  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa