13 Mart 2009 Cuma

Di Stefano'ya Fazla Mesai



Bugünkü Sport gazetesinden bir sayfa. Başlıkta Toptan Temizlik yazıyor. Real Madrid'i almışlar masaya, bir güzel ameliyat ediyor Barselona medyası. Keyifli iş tabi. Akciğerini, kalbini, beynini, ayaklarını...Herşeye müdahale ediyorlar. İlk kesiği yiyen ise kanserli hücreler. Dudek, Saviola, Faubert, Michel Salgado ve Fabio Cannavaro. İlk 3 oyuncu bu sene toplam 15 dakika oynamış mıdır ? Pek sanmıyorum. Michel Salgado her dönem adı gönderilecekler listesindedir. O da ilginç değil. Cannavaro'nun da kontratı bitiyor zaten. Dolayısıyla bunlar operasyon olmaz bana kalırsa, bir çeşit tehdit olur. Aynısını devre arasında Fenerbahçe de dillendirmiş. Bir işe yaramamıştı. Ne zaman Aziz Yıldırım "gel bakayım Alex & Roberto Carlos, niye oynamıyorsunuz siz canım evlatlarım" dedi; o zamandan beri toparlanmış durumda takım. Real Madrid temizliği gerçekten yapacaksa bu adamlarla olmaz o iş. Önce onu belirtelim ve Sport'un listesine geri dönelim.




Bazı oyuncuların durumunun karşısına da gizemli ifadesini not düşmüşler. Van der Vaart, Van Nistelrooy, Drenthe, Metzelder, Javi Garcia, Miguel Torres ve Parejo. Son 3 oyuncu rotasyonda kendilerine pek yer bulabilen adamlar değiller. Kötü bir takımda her zaman kötü gözükür bu tür oyuncular. Uygun ortamda bir görmek lazım bu oyuncuları ve bu anlamda hiç fırsatları olmadı bu isimler. Ben olsam kiralarım bu 3 oyuncuyu, yoksa De La Red gibi geri alıp rezil olmak var işin ucunda. Kalan 4 oyuncudan Drenthe çok bile durdu. Metzelder Kemal Aslan'ın Almancası. Van Der Vaart elinde Sneijder, Robben, Guti, Higuain olan bir takım için lüks tüketim malı. Van Nistelrooy ise ağır sakatlıktan dönecek ve yaşı 25 değil. Tam isabet diyorum. Metzelder ve Van der Vaart'a Bundesliga'da, Drenthe'ye Red Light District'te başarılar.



Ve en can alıcı kısım. Aslında bunların da durumu gizemli sınıfına girebilir ancak kulübün bunca oyuncuyu gönderdikten sonra alması gereken oyuncular var bir de. Başkan Florentino Perez dahi olsa, alınacak 10-15 arası oyuncuya para yetiştirmek zor. Ne yapılması lazım ? Eldeki imkanları değerlendirmek lazım. Bazı oyuncular vardır ki, hala o formayı giyebilecek klasa ve prospecte sahiptirler ama istenilen verim alınamadığı gibi bir süre sonra ıskartaya çıkmaları muhtemeldir. 2. ve 3. torba takımları için çok uygun olan bu oyuncuları hala taliplileri olabilecekken uygun bir şekilde bu kulüplere çakmak ya da oradaki 1. sınıf oyuncu transferinde pazarlık aracı olarak kullanmak lazımdır. Guti, Heinze, M. Diarra ve Gago'ya bu gözle bakmış Sport gazetesi. Heinze hariç tam isabet diyorum. Guti bu sezon futbolundan başka herşeyiyle konuşuldu. Diarra ağır sakatlıktan dönüyor, eskisi gibi olması zor. Gago ise futbolu bırakana kadar kadar yeteneğiyle konuşulan ama asla top-class düzeyde oynayamayacak oyuncu imajı veriyor bana. Heinze'ye neden itiraz ediyoruz açıklayalım. Kırık Hollandalılar ve vurdumduymaz İspanyollara biraz bu oyunun yürek işi olduğunu, nerede oynadıklarını hatırlatacak adam lazım. Heinze'nin sahadaki ciddiyeti ve karakteri bile kalması için yeterli bu bakımdan bence. Futbolu da hala üst düzey üstelik. 30 yaşındaki, hem stoper hem de bek oynayabilecek pek az oyuncu var.



Gelelim listenin alınacaklar kısmına. Bernabeu Kaka ve Cristiano Ronaldo hayaliyle yaşıyor hala. Vitrinde gözükecek oyuncular bunlar. Ama daha ziyade arkayı toparlamak lazım. Yeni Lassana Diarra'lar, Pepe'ler lazım beyazlara. Başkanlık seçiminden sonra olacakları bu kadar çok opsiyonun içerisinde bilmek zor tabi ama birşey kesin. Di Stefano'yu bol bol resim çektirirken göreceğiz.

Etiketler:

6 Yorum:

Blogger alperensaylar dedi ki...

yeni diarra arıyorsalar gitsinler palombo'yu alsınlar, hem italyan, hem sert, hem de teknik. daha n'olsun?

13 Mart 2009 15:17  
Anonymous Adsız dedi ki...

real madride daha çok ispanyol oyuncu lazım. joaquin villa silva gibileri. şöyle 6-7 milli takım seviyesinde ispanyol artı 3-4 kaprissiz yabancı yıldız la oynayan real madrid istiyoruz.

hem anlamadığım bir şey var. bu takım bu yıl kötü evet ama son 2 sezonda şampiyon olmadı mı üstüste. öyle bir hava var ki sanki realin son şampiyonluğu geçen yüzyıldan kalmış.

13 Mart 2009 15:43  
Blogger flamboyant forward dedi ki...

hollanda kolonisi temizlesin yeter.van der vaart drenthe sneijder bu takımı kaldırabilecek oyuncular değil.van nistelrooy her zaman lazım bir adam.tutulacaksa o tutulmalı.guti ve diarra'nın gönderilmesinin söz konusu bile olduğunu sanmıyorum.geçen sezon oynadıkları oyun bile 2 yıl daha madrid'te tutmaya yeter onları,ki tutulmalıdırlar bence de.gago ise muhtemelen başaltı takımlarda superstar kıvamında olacak ama madrid kalitesinde vasat kalacak.yeni redondo olmasını beklemiyor artık kimse.belki yine inter'e filan kakalanır bu yıl.dudek saviola faubert gibi kulube ısıtan oyuncuların kalması ya da gitmesi pek anlam ifade etmiyor zaten.yılın kazığı huntelaar ise kime nasıl çakılır onu bilemedim.heinze ise sakatlanmadığı sürece iş yapar ama bu 1 sezonda 2 aydan fazla olmuyor genelde.Ronaldo'nun yolu artık bir şekilde madrid'ten geçecek o kesin ama Kaka hayalleri boşuna.

flamboyantforward.blogspot.com

13 Mart 2009 16:09  
Blogger BuRaK dedi ki...

ortaya fabregas yada alonso ileri david villa.. nistelroy 76 doğumlu koca sezonu boş geçti. artık iflah olmaz.. kaka bence lazım değil.. ronaldo da değil. robben, huntelaar hariç hollandalılarda iş yok. bence robben ronaldo ayarında bir adam ama kafada arıza var. ıslah edilse ronaldoya gerçekten ihtiyaç yok... van der vaartı sırf snejder sezon başında sakatlandı diye aldılar.. de la red iyi oyuncu dönerse oynamalı..

casillas
ramos-pepe-raul albiol-heinze (migel torres)
granero-diarra (de la red)-fabregas(alonso)-robben
villa-huntelaar

transfer : villa, fabregas (alonso) iyi bir sağ açık..
satış: robben huntelaar hariç hollandalılar gago
şutlanması gerekenler: guti, cannavaro

granero dediğim alt yapıdan bir eleman sağda solda kiralık geziyor..

benim istediğim madrid bu.. başkan da perez

13 Mart 2009 17:05  
Blogger lancey dedi ki...

bu takıma yeni figolar,beckhamlar,zidanelar,ronaldolar lazım

ruh yok takımda...


perez bu ruhu geri getirebilecek tek isim kanımca.

13 Mart 2009 22:15  
Blogger Alfredo dedi ki...

Heinze hakkındaki görüşlerine tamamen katılıyorum.Takımdaki Hollandalılar onun gösterdiği performansın yarısını gösterseler şimdi Real bambaşka bir konumda olurdu...

15 Mart 2009 16:24  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa