12 Mart 2009 Perşembe

Duble Mutlu



Şampiyonlardan daha fazla reyting alan birşey varsa o da onların yenildiği andır. Bu medya The Sun gazetesinden. İngilizler kendi galibiyetlerinden çok, Mourinho'nun devrilişine takmış durumdalar. Nasıl koyduk Mourinho yorumları var her yerde. İtalya'da da durum farklı değil. Torino'dan yayın yapan Tuttosport ve Roma'nın sesi olan Corriera Dello Sport'un manşetinde de Inter'in elenişi daha doğrusu Mourinho'nun kaybedişi vardı; finali evinde oynama ihtimali olan Roma'nın değil. Herşeyi özetleyen ise Mourinho'nun bizzat kendisi oldu. "Bütün İtalya mutlu olmuştur, ama umurumda değil. Üstesinden gelirim." Geleceğinden eminim. Aslında biraz şanslı olsaydı Inter, Mourinho bu lafları etmeyebilir ve Ferguson'un kariyerine nokta koyabilirdi ama değildi işte. Benim gibi sürpriz bekleyenler ve bilhassa İngilizler'den hoşlanmayanlar direkten denen o toplarda, Stankovic'in ve Ibrahimovic'in kötü dokunuşlarında daha da üzülmüştür bu duruma. Çeyrek finaller sonrasında bir değişiklik olur umarım. Olmazsa Platini'ye tavsiyem İngilizleri bu kupaya çeyrek finalden dahil etsin bundan sonra. Hiç değilse umut dediğin şey en büyük işkenceye dönüşmez hem hedef kulüpler, hem de bizler için. Yarın Zico, Lucescu'yu mat etse, hocam Kadıköy'e bir adım daha yaklaşsa da keyiflensek...

Etiketler:

7 Yorum:

Blogger alessandro del piero dedi ki...

mourinho'nun bu kadar manşetlerde yer alması gerçekten şampiyon oluşuyla mı alakalı acaba? hiç sanmıyorum.. mourinho'ya şampiyon diyeceksek ferguson için hangi tabiri kullanıcağımız hakkında hiçbir fikrim yok.. biri kariyerinde belli başlı başarılar elde etmiş, önemli bir koç diğeriyse belki de tüm zamanların karşılaştırmalar üstü en büyük teknik direktörü..

adanalı'ya bu derece dokundurulmasının tek nedeni haddini bilmez ve kibirli tavırları muhakkak.. belki de bu türlü hak edilmiş yenilgileri ala ala zamanla o da olgunlaşmayı öğrenicek ve bir gün ferguson'un yolundan gitmeye yaklaşabilecektir kimbilir... buna yanaşmazsa bir gün gelip tüm bu antipatikliğiyle kulüp dahi bulamayacak olması muhtemel..

12 Mart 2009 01:57  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@del piero

Benim maksadım iki teknik adamı kıyaslamak değildi, onu belirteyim önce. Sorduğun soru için de şöyle bir giriş yapayım.

Ne için olacak ki?

Kim takardı Mourinho'yu şayet şampiyon bir teknik adam, winner bir karakter olmasaydı ? O kadar kitap, yazı, makale, röportaj, ilgi sadece kibirinden mi geliyor ? Yoksa kibirli oluşu başardıklarından mı ?

8 senelik kariyere üst düzey 3 ligde şampiyonluklarla, 2 Avrupa Kupası ve lokal kupalar ile çuvalla kişisel onur sığdıran pek az teknik adam vardır. Ve bunları farklı futbol kültürlerinde, farklı ülkelerde, farklı şartlarda yapan ha keza. Hiddink, Capello, biraz Benitez.

Son 3 takımındaki kazanma oranı % 70. İnanılmaz bir rakam bu.

Alex Ferguson dahi bu adama uzun süre boyun eğdi. Belki de emekliye ayrılacakken, onun sayesinde kariyerine devam ediyor.

Futbola ve bu işe yepyeni bir nefes oldu bu adam.

Sadece kupa kazanıp, gevezelik de etmedi üstelik. Futbol literatürüne yepyeni şeyler kattı. Şu an çok popüler olan 4-3-3 başta olmak üzere.

Belli başlı başarılar değil bunlar. Gerçekten özel şeyler. Gerçekten özel bir adam JM. Küstah da olsa, sevimsiz de olsa, terbiyesizleşse de 21. yüzyılın teknik adam figürüdür, bu alanda fenomenidir.

Bu geçmiş sayesinde ona beslenen umut her zaman var olur... Her zaman iş bulur.

12 Mart 2009 02:29  
Blogger papaz dedi ki...

EPL bugün Avrupa futbolunu domine ediyorsa bunu Mourinho'ya borçlu. Onun Chelsea'si harika bir takımdı ve çıtayı çok yükseğe çekti. Liverpool'a elenmeleri futbolun cilvesiydi ama o takım şiir gibi oynuyordu ilk sezon.

12 Mart 2009 02:35  
Anonymous Adsız dedi ki...

Lambuja çok doğru konuştun vesselam.

12 Mart 2009 02:37  
Blogger jose dedi ki...

Gerçekten Zdenek Zemanın yüzünden nefret ettiğimiz 4-3-3 sistemi Josenın sayesınde tekrar popüler oldu.

12 Mart 2009 09:56  
Blogger varol döken dedi ki...

25 yılda 2 kupa manchester united gibi bir devle...

8 yılda 2 kupa porto gibi ilk 8lerin altında bir kulüp ile...

kimse kusura bakmasın da mourinho ferguson'u acı acı döver!

12 Mart 2009 19:10  
Blogger alessandro del piero dedi ki...

porto'nun uefa kupasını sayıp da utd'in kupa galipleri kupasını saymamak adil kaçmamış pek.. aynı kupayı aberdeen'le de kazanmıştır ferguson ki mourinho'nun buna benzer bir başarsı yok mesela..

utd gibi bir devle derken o devi kimin oluşturduğu önemli gibi sanki.. ferguson aberdeen'le celtic rangers hegemonyasını kırmış bir adam.. mourinho belki bi 20 sene sonra karşılaştırılmaya başlanabilir adanalıyla da şu halde cidden komik kaçıyor, kusura bakmayın.. birinin adı matt busby'lerle bob paisley'lerle anılırken ötekisi acaba bi gün ben de utd'in başına geçebilir miyim hayalleri kuruyor.. neyse olay ortada zaten..

ha biz bunları tartışırken dünya futbol ortamlarında neler konuşuluyor dersek mourinho için günümüzün sıradışı td'lerinden biri denirken sir için yaşayan efsane deniliyor.. mourinho fırına gitsin bi önce.. :)

12 Mart 2009 19:33  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa