19 Mart 2009 Perşembe

Milanello Kriz Paketi



Milan'ın Scudetto'yu son kez kazandığı sezon 2003 - 2004 sezonu. Teknik direktör şimdikiyle aynı. Ortasaha aynı, giden Rui Costa'nın yeri şimdilerde Amerika'ya kıyak emeklilik için giden Beckham ile kapatılmaya çalışılıyor. Oraya alınan Fransızlar'dan Flamini beklenilen katkıyı ve etkiyi gösteremedi, Gourcuff ise ülkesine geri döndü. Savunmanın da omurgası yani göbeği yine aynı, hatta Nesta'nın sakatlığından ötürü eksik. O da Arsenal'de senede en fazla 15 maç oynayan Senderos ile geçiştirilmeye çalışılıyor, ama pek ümit vermemiş olacak ki Brezilya'dan Thiago Silva alındı. O zamanın en iyi kalecilerinden Dida'yı taraftar Ebay'de satışa çıkardı, Kalac ve Abbiati ile idare ediliyor. Değişen bir zahmet kanat bekleri. Forvette Shevchenko Avrupa'nın en formda santrforlarındandı o zaman, şimdi ayakta duramıyor ve kulübede sessiz sedasız oturuyor. Yine de en ciğddi takviyeyi forvet aldı. Pato ve Ronaldinho iyi başladılar ama Shevchenko seviyesinde katkıları yok Milan'a. Arada sırada Inzaghi'ye fırsat bile çıktığı oluyor bu yüzden. Milan'ın böyle bir durumda Scudetto'dan uzaklaşması normal elbette. Liverpool gibi Şampiyonlar Ligi'nde teselli buluyorlardı kayıp Serie A sezonlarında, bu sezon orada da yoklar. Taraftar önümüzdeki sezon Milanello ve San Siro'da yeni yüzler görmek istiyor haliyle ve iple Haziran ayını çekiyorlar. Zira ortada 5 yaş yaşlanmış ve formsuz bir çekirdek kadro var.



Moralleri bozan adam ise Adriano Galliani. Global ekonomik rizden ötürü taraftarın fazla birşey beklememesi gerektiğini alıştıra alıştıra dillendirmeye başladı. İtalya basınında yazılan dedikodular Milan'ın sezon sonunda bonservisi elinde olan oyunculara yöneleceği ve takas ile yenilenmeye gideceği şeklinde. Öne çıkan isimler Galliani reddetse de Inter'den. Maxwell, Cruz ve en son Porto Cervo'da Maicon ile tekne alemi yapıp kadro dışı kalan Adriano ( 2010'da bitecek sözleşmesi ). Daha önce Galliani'nin Ronaldo, Vieri, Pirlo, Seedorf gibi eski Interlilere kucak açtığını düşünürsek hiç de hafife almamak lazım bu söylentileri. Bu gidişatın sonu Milan'ı nereye götürür bilmem ama Kaka için istikamet Madrid olur; belki yanında Ancelotti de olur.

Etiketler:

3 Yorum:

Blogger L dedi ki...

"Pato ve Ronaldinho iyi başladılar ama Shevchenko seviyesinde katkıları yok Milan'a. "

hocam pato konusunda ciddi misin gerçekten?

20 Mart 2009 18:22  
Blogger İsmail Şayan dedi ki...

Ben de Kaka'nın sezon sonunda Real'e transfer olasılığının yüksek olduğunu düşünenlerdenim. City operasyonu hem Real'e "satabiliriz" mesajıydı hem de fiyat çıtasını yükseğe çekme çabasıydı kanımca.

Kaka'nın transferi konusunda Milan tarafının "iş Kaka'nın kararına kaldı" dediği haftasonunda ortada dolaşan rakamlar 150 milyon seviyesine çıkınca Şeyh'in danışmanlarından biri Guardian'a röportaj vermek zorunda hissetti kendini. "Bizim önerdiğimiz para ortada dolaşan rakamların yarısından biraz daha fazla diyebilirim. Zaten araştırırsanız 100 milyon rakamının ilk kez Berlusconi'nin sahip olduğu bir siteden ortaya atıldığını da göreceksiniz" diyordu adam. Kaynadı gitti o tantanada.

Ancelotti konusunda ise pek bir fikrim yok, olmaz gibi geliyor, o kadar.

20 Mart 2009 20:00  
Blogger Her Yol Roma dedi ki...

O kadar büyütüldüğüne bakmamak lazım, bence de Pato çok matah bi adam değilmiş.

21 Mart 2009 01:15  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa