10 Mart 2009 Salı

Real Mardin



Yenilmiş, ezilmiş, küçük düşürülmüş bir Real Madrid. Bu saygınlıkta bir takım için kullanılacak kelimeler değil bunlar ama tarih bunu yazacak. Juande Ramos da mecbur kalmadığı sürece İngiltere'nin yakınından dahi geçmez artık. Hepsi peşpeşe olmak üzere 11 maçta 10 galibiyet ve 1 beraberlik alarak tükenmiş bir takımı ligde yeniden şampiyonluk potasına da sokmuş olsanız, böyle bir mağlubiyetle o müthiş geçmişi silersiniz. Sadece La Liga şampiyonluğu temizler bu geceyi. Bu kadar kırılgan bir ortasahayla onu da almak pek kolay değil. Alınsa bile aynı zamanda CL kazanabilmek için daha başka şeyler lazım Real Madrid'e. Guti, Robben, Sneijder, Van Der Vaart gibi oyuncularla bu seviyede mücadele vermek mümkün değil. Kısacası daha fazla Lass lazım beyazlara. En azından Xabi Alonso'ları İngilizlere kaptırmamaları lazım.



Liverpool cephesinde ise değişen bir şey yok. Ben bıktım bu takımı buralarda görmekten. Benitez'in rotasyonundan da, prensiplerinden de bıktım. Her sene aynı şey. 38 haftayı götürecek kaliteli kadro kuramazsın, Mart'ta EPL şansını kaybedersin. Sonra da tüm gücünle en fazla 6 maç sürecek Şampiyonlar Ligi'ne asılırsın. Her sene aynı kolaycılık. Maç 1-0 iken ve Liverpool gazı almış güldür güldür gelirken yaptığı sakin hareketiyle beni ayrıca çileden çıkartmayı başardı. Bayern Münih ise deplasmanda 5 atmış olmalarına rağmen durmadı. ŞAmpiyonlar Ligi'nin elemeli turlarında attıkları 12 golle tarihe geçtiler. Rekorun tersi de Sporting Lizbon için geçerli. Hiddink ise çekirgeliğe devam ediyor. Essien'in dönüşü de muhteşem olmuş.

Etiketler:

6 Yorum:

Blogger alessandro del piero dedi ki...

o değil de ingiltere ligi la ligayı yer bitirir be abi.. bugün real tek bir top yapamamışsa ve kendi liginde hala şampiyon olma umudu taşıyosa yazıktır günahtır derim ben..

11 Mart 2009 00:18  
Anonymous Adsız dedi ki...

bir maç üzerinden bütün 20 takımlı 38 maçlı ligleri kıyaslamak doğru değil diye düşünüyorum.

11 Mart 2009 00:45  
Blogger papaz dedi ki...

Hiddink'li Chelsea ilk Aston Villa maçı dışında iyi gidiyor, o maçı da şans mans kazanmıştı.

Bugün bir de Drogba'nın çizgiyi açıkca geçen ama verilmeyen 1 golü var durum 1-0ken.

11 Mart 2009 00:49  
Blogger alessandro del piero dedi ki...

herkes drogba'nın frikiğinde topun çizgiyi geçtiğinden bahsediyor da ne hikmetse frikiğin doğru olup olmadığını sorgulayan yok.. hakem elle oynama diye frikik verdi, halbuki top tiago'nun eline çarpmadı bile ki çarpsa yapışık olduğu için yine faul olmazdı..

juventus iki maçta da daha üstün taraf olmasına rağmen son yıllarda avrupa'dan uzak kalışının acemiliğiyle verdi turu.. abramovich balı bu sene de işliyor diyebiliriz öte yandan..

11 Mart 2009 01:05  
Anonymous Adsız dedi ki...

bi sen biliyosun dogru kurali o kadar insanin arasinda oylemi del piero?

11 Mart 2009 02:34  
Blogger alessandro del piero dedi ki...

sen önce adını bil gel sonra konuşalım.

11 Mart 2009 03:34  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa