18 Mart 2009 Çarşamba

Samuel Inkoom



Tardini Büfe'yi yazan Emre ile geçen hafta buluşup sohbet ettiğimiz 1-2 saat boyunca en çok lafını ettiğimiz konulardan biriydi beklerin futboldaki önemi. Bek konusuna ek olarak, önümüzdeki birkaç sene içerisinde stoperlerin etkisinin 2000'lerde tavan yapan önlibero etkisini de geçeceğini söylemiştim laf arasında. Zira başta İtalya olmak üzere Avrupa futbolunun şu an en büyük sorunu stoper çıkaramamak. Milan dahi Güney Amerika'ya yöneliyor. Buna bilahare değineceğiz zaten. Samuel Inkoom ismindeki bu 19 yaşındaki Ganalı ise hem bek oynuyor hem stoper. Ofansif all-arounder denilen oyuncu tipinin defansif olanı. Nadide bir yetenek. Ara transferde ismi bilhassa PSG, St Etienne, Rennes gibi Ligue 1 takımlarıyla çokça anılmış; hatta PSG'nin işi bitirdiği yazılmıştı. Velakin menajeri oyuncunun Basel'e yakın olduğunu söylemiş bugün. PSG'nin deneme talep ettiğini, Gana basınında çıkan Espanyol ve Valencia kulüpleriyle ile de resmi bir görüşme olmadığını belirtmiş. 2006'da en beğendiğim takımlardan biri olan ve Muntari-Appiah-Essien ortasahasıyla oha dedirten Gana'nın en büyük eksiklerinden birine derman olacaktır Inkoom, doğru dürüst oynayabileceği bir lige giderse. Basel, oradan kapağı Bundesliga'ya atabilme ihtimalini düşünürsek doğru seçimdir. Bir de adamakıllı santrfor bulurlarsa 2010 Güney Afrika'nın sürprizlerine yazın derim Gana'yı.

Etiketler: ,

3 Yorum:

Blogger Parma Maniac dedi ki...

3-4 yıl sonra yeniden bek standartını değiştireceği söylenen gençlerden şu anda Real'in B takımında oynayan sağ bek Daniel Opare de Gana'dan çıkma zaten.. Eğer bu çocuk da sol ayaklıysa tadından yenmeyecek demektir Gana için.. Havasında ya da suyunda bir şey var o ülkenin..

18 Mart 2009 02:45  
Blogger jose dedi ki...

Muntari'de Udinese 20 yaş altında pişen yeteneklerden biriydi yanlış hatırlamıyorsam.

18 Mart 2009 18:41  
Blogger Adem dedi ki...

U20 Turnuvasinda $ov yapmakta kendisi. Bir $eyler yazacaktim ama bu yazidan sonra gerek kalmadi. 3 assisti var oynadigi 6 macta. Defansta standart bir performansi var fakat ofansta gercekten cok saglam. ozellikle ortalarindaki isaet orani ust duzeyde. Gozumu kapatir, Trabzonspor'a alirim. Ruya bu ya...

16 Ekim 2009 02:40  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa