29 Nisan 2009 Çarşamba

9 > 1




Giampaolo Pazzini için geçtiğimiz sezonun ortasında umut dolu yazmıştık. Bu sene benim şahsi olarak beklenti içerisinde olduğum bir forvetti. Gilardino'nun gelişinin dahi önünü kesemeyeceğini düşünüyordum ama yanıldım. Gilardino attıkça Pazzini tükenmeye başladı. Devre arasında da Floransa'dan yine bir sahil kenti olan Genoa'nın Sampdoria takımıan transfer oldu. Cassano dışında gol üretmekte zorlanan bir takımdı, banko oynama ihtimali de yüksekti. Burada uzun uzun değerlendirmeye fırsat olmadı ama özünde doğru bir seçim gibi gözüküyordu. 3,5 ay geçti Sampdoria transferinin üzerinden. Pazzini 14 maç oynadı, attığı gol sayısı 9. Fiorentina'da 12 maçta 1 gol atabilmişti bu sezon. Pazzini'ye sıradışı güçler bahşedilmedi herhalde birden. Oynadığı Sampdoria takımı da Fiorentina'dan daha iyi değil. Atalanta'dan sonra huyunu suyunu bilmediği Floransa'da tutunamadı demek de komik, çünkü memleketi Tuscani adamın. Söylenebilecek en kolay şey zaten Pazzini'nin küçük takımların golcüsü olduğu. Oysa futbolda bazen böyle açıklayamadığınız şeyler oluyor. Pazzini bir süre daha gizemli kalacak benim için, önümüzdeki sene bir daha deneriz.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger firat selcuk dedi ki...

küçük takım golcülüğünden ziyade, bizde biraz da sisteme kurban gitti pazzini.. gilardino ile yanyana oynasa olabilirdi ama kendisi mutu ile oynadı önceki sezonu ve yeni sezonda mutu yedeğe geçemediği için olan kendisine oldu.. gilardino ile şöyle 3-4 maçlık bir seri yakalasa mutu'nun bonservisinden gelen paraları sayıyorduk şu an..

gilardino ile olurdu değil, olabilirdi dememin sebebi de kendisinin ileri ikilide gol için düşünülen ilk adam olmaması.. takım ya mutu'yu ya gilardino'yu ilk alternatif olarak düşünüyordu ki pazzini de 2. adam olma işini kolayca yapabilecek bir isim değil, direkt olarak gole gitmeli ki bir işe yarasın, aynısı da oldu zaten sampdoria'da.. cassano'nun biraz daha orta sahayla içli dışlı veya kanatlarla organize bir oyun oynadığını biliyoruz, bu durumda pazzini takımın gol yollarındaki ilk tercihi oldu, bu fırsatı da çok rahat kullandı.. tıpkı milan'da inzaghi örneğinde olduğu gibi çevresi ne kadar yıldızla dolu olursa olsun gol için o düşünülseydi arkadaşları tarafından o zaman kalıcı olurdu ki bunu yapamadı.. gilardino olmadan bunu yapması da zordu, mutu ile de oyun tarzları birbirini tamamlamayınca kötü geçen sezon sonrası bir yarım sezon daha istikrarsız gidince yolladılar adamı..

29 Nisan 2009 18:04  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa