23 Nisan 2009 Perşembe

Kayserili Glazer



Dünya'yı saran ekonomik bir kriz var. Neredeyse kapalı gişe oynayan İngilizler dahi yeni sezon kombine fiyatlarını bu yüzden ya düşürdüler ya da arttırmadılar. Manchester United hariç. Maç başına 1 pound fazla ödeyecek yeni sezonda Old Trafford sakinleri. Sebep ise her maç ortalama 5000 taraftarın Old Trafford'un kapısından dönmesi ve bunun maddi açıdan önemli bir kayıp olması. Kayserili tüccar kafasıyla doğrudur bu hamle. Böylesine sadık bir taraftara, hele de böyle koşullarda bunu yapmak bence ahlaksızlıktır. O stickerlar boşuna yapılmamış zamanında demek ki. Merak edenler için 2009-10 sezonunun en düşük ve en yüksek kombine fiyatları da aşağıda. 3 büyük takım taraftarının şu futbol ve futbolculara ödedikleri paranın ne kadar boş olduğunu anlamalarına yardımcı olacaktır şüphesiz.


Etiketler:

1 Yorum:

Blogger İsmail Şayan dedi ki...

Bir de Aston Villa çok hafif yükseltmiş, onun sahibinin de Amerikalı olmasından kelli midir acep :)

Şaşırtmadı, bekliyordum. Geçen yıl yanlış hatırlamıyorsam 64 milyon pound faiz ödedi United taraftarı. Faiz dediğim, Glazer'ın kulübü almak için aldığı borçların faizi. Commerzbank üzerinden başlamıştı operasyona Glazer ancak şu anda borçların ya da faizin ödenmesinde sorun çıkarsa ipler New York merkezli üç hedge fonun eline geçecek. Tampa Bay Bucanners'daki bilet fiyatlarına yüklenme taktiğini aynen burada uygulaması da doğal sonuç.

Aslında buradan başlayıp City'nin Araplarına, Hoffenheim'a, büyükleri sonsuza kadar büyük küçükleri sonsuza kadar küçük bırakacak olan salary cap'a, bir futbolcu İspanya'da %23 İngiltere'de %45(galiba onu da %50 yaptılar son krizde) vergi öderken Platini dingilinin Sarkozy'nin kıçını yalarcasına futbola sokmaya çalıştığı finansal kısıtlamalara kadar gidilir ama çok uzar, böyle bırakayım.

26 Nisan 2009 12:09  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa