26 Nisan 2009 Pazar

Klinsmann Raus ?



Ottmar Hitzfeld gibi gerçek bir dahinin mirası üzerinden bir takıma sportif değer katmak rasyonel bir teknik adamın alabileceği bir risk değil aslında. Velakin Klinsmann'ın tam da sevdiği şeydir bu. Herkesin kaplumbağa gibi kabuğuna çekildiği bir zamanda ve futbol yöneticiliği anlamında bir tecrübesi yokken Almanya'nın başına gelmesi de benzer bir durumdu. Cesur bir adamdır Klinsmann. Bu seviyede top oynayıp Almanya dışında kariyer edinen yegane futbolculardandır ve üstelik bunu profesyonel bir menajer tutmadan başarmıştır. Mattheus ile girdiği ağız dalaşı, İngiltere'ye gidişi vs... Her hareketinin altında bir cesaret timsali bulmak mümkündür Klinsmann'ın. Almanya'ya ve futboluna her zaman mesafeli biri olsam da Klinsmann'ı çok sevmemin başlıca nedeni budur. Bir de, bir Almanda çok nadir görülen duygusal dışavurumudur.

Şu an epey zor durumda. Bayern Münih'i azizeler dahi kurtaramadı Schalke maçında ve 3 sene önce ona teşekkür eden medya ve taraftar Klinsmann Raus yani Klinsmann dışarı diye tempo tutup, pankartlar açıyor. Bayern'i kaybederken seviyorum ama Klinsmann'ı kaybederken görmek hem alışık olduğum birşey değil hem de görmek istediğim bir manzara değil. Benim tatmininm açısından sezonu CL klasmanı içerisinde bitirmesini dilemek sanıyorum ki en kestirme çözüm.

Objektif bir göz ile bakıldığında da, şu an Bayern'de bir futbol gerçeği var. Geçen sezon ki takım ile bu sezonkine bakıldığında, kupaları filan bir kenara koyuyorum, takımda gelişen hiçbir yön yok. Bireysel olarak Ribery'nin performansı belki. Bunun dışında mevki bazında Bayern standartlarının altına düşmüş ve geriye gitmiş bir takım var. One touch futbol da vizyondan öteye gidemedi. Elde teselli olunacak bir kupa da mevcut değil. Klinsmann'ın gönderilmesi için her şart oluşmuş durumda.

Özel oyuncuların teknik adamlıklarının da özel olmasını dileyen biri olarak, bir taraftan da düşünmeden edemiyorum.

Lucian Favre'nin 2. senesinde yakaladığı ivmeyi neden yakalayamasın kaldığı takdirde ?

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa