17 Nisan 2009 Cuma

Ortaya Karışık (2)

Bloga girdiğinizde beş tane sakallı/bıyıklı erkeğin resmiyle karşılaşmak hoş bir görüntü olmayabilir ancak ikinci toplamanın içeriğine bakınca eski bir New Wave of British Heavy Metal grubu olan Saracen'in fotoğrafını eklemenin uygun olacağını düşündüm. NWOBHM kısa ömrüne karşın hard rock/heavy metal müziğin evriminde yer alan en önemli dönemlerden biridir ve Def Leppard, Iron Maiden gibi pek çok grubun üne kavuşmasını sağladığı gibi, pek bilinmeyen ancak yine de kaliteli müzik yapan Gaskin, Paralex, Mythra, Angel Witch, Legend, Heritage gibi grupların da müzikseverler tarafından tanınmasını sağlamıştır. Bu toplamada üç adet NWOBHM şarkısına yer verdim, ileriki linklerde daha fazlasını da tanıtmaya çalışacağım.

Toplamadaki diğer şarkılardan "Turn Up the Radio", Autograph isimli grubun belki de en tanınmış şarkılarından biridir ve GTA Vice City oynayan kişilere pek de yabancı gelmeyecektir. Ancak dikkatinizi özellikle Sir Lord Baltimore'un Kingdom Come albümünden gelen ve "albüm ile aynı ismi taşıyan şarkısına" çekmek isterim. Led Zeppelin, Deep Purple, Mountain gibi heavy metalin öncülüğünü yapmış grupların yanında Sir Lord Baltimore'un esamesi pek okunmaz ancak diskografilerindeki iki albümle onlar da çorbaya tuzlarını atmış bulunmaktadırlar. Geri kalan şarkıları ise ismen tanınmış ama parça olarak bir köşede gizli saklı kalmış şarkılardan seçmeyi uygun gördüm: Rod Stewart'ın Maggie May'i (evet, Rod Stewart da bir dönem cinsellik ve bacakları içermeyen şarkılar yapıyordu), Ozzy'nin Shot in the Dark'ı ve Rush'un Different Strings'i bu tür parçalara verilebilecek en güzel örnekler olsa gerek.

Toplamada kalan son şarkı için ayrı bir paragraf açmak lazım. Spinal tap grubu kimilerince hala daha gerçek sanılsa da, esasında "This Is Spinal Tap" filmi için yaratılmış ve aktörlerden oluşan sanal bir gruptur. Buna rağmen filmin müzikleri çok tutmuş ve grup Steve Vai, Slash gibi ünlü müzisyenlerin de yardımını alıp ikinci bir albüm daha çıkarmıştır. Spinal Tap filmi ve müziklerini bilahare inceleyeceğiz ancak önden bir tadımlık olarak Sex Farm'ı dinlemenizi tavsiye ederim.

Şarkılar şöyle:

01. Praying Mantis - Praying Mantis

02. Autograph - Turn Up the Radio

03. Gaskin - Queen of Flames

04. Sir Lord Baltimore - Kingdom Come

05. Rod Stewart - Maggie May

06. Paralex - White Lightning

07. Ozzy Osbourne - Shot in the Dark

08. Spinal Tap - Sex Farm

09. Rush - Different Strings

10. KISS - Goin' Blind

Toplamanın linki şurada:

http://rapidshare.com/files/222448566/Ortaya_2.rar

Salute.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa