29 Haziran 2009 Pazartesi

Brezilya Şampiyon



Teşbihlerin vazgeçilmezi, futbol topuna bomba muamelesi yapacak insanlarla dolu bir ülkenin takımıyla; topun sekmediği kum da dahil her kara parçasının üzerinde top oynayabilen Brezilya'nın final oynuyor oluşunu anlatacak rasyonel bir gerekçe bulmak zor, gerçekten zor. Üstelik Afrika'nın ve Avrupa'nın toplamda 3 ekol ülkeyle oynadığı bir turnuva bu. Futbol gerçek bir sürpriz yaptı bize ama az daha nanik yapıyordu.


Brezilya'nın çok iyi başladığı maçta, ABD'nin Dempsey ile 2002 Dünya Kupası'nda İlhan Mansız'ın Senegal'e attığı gol veri bir golle öne geçmesinin ardından ilginç bir maç olacak derken; Brezilya'nın beraberliği aradığı dakikalarda ABD'nin Lakers patentli Showtime vari bir hızlı hücumuyla gelen 2. gol bambaşka ve seyrine doyum olmayan bir maç izledik.

ABD'nin oynadığı savunma oyunu İspanya ve İtalya maçında organizasyonundan ve kusursuzluğundan uzaktı bu kez. Zevk vermekten ziyade sıkıcı, tatsız ve çirkin geldi bu kez. Brezilya da kendi klasiğini oynayamadı - klasiğini bilahare anlatacağız - Elano girene ve Robinho forvete geçene kadar ama kazanmayı başardılar. Dunga ikinci kupasını kaldırdı (edit), Brezilya gene zirveye çıktı. Futbol 1998 yılında olduğu gibi 1 sene içerisinde acayip bir takım çıkarmazsa İspanya ve Dunga'nın acemiliği dışında Brezilya'yı durduracak bir engel görünmüyor ufukta. Vuvuzela'yı da Ömer Üründül'e tercih ederim. Maicon Inter'de sol bek oynamışmış.

Etiketler: ,

8 Yorum:

Blogger Enes Özbey dedi ki...

Dunya Kupalarindan once oynanan Konfederasyonlar Kupasini kazanan hic bir takim su ana kadar bir sonraki DUnya Kupasini kazanamamis. Istatistiki bir bilgi ama yine de ilginc geldi.

http://seyyahelfakir.blogspot.com/2009/06/konfederasyon-kupasnn-laneti.html

29 Haziran 2009 02:01  
Blogger Çağdaş Yılmaz dedi ki...

hoş bir kupa olarak geride kaldı..2010 da çok şeyler olacak gibi.. yarı finalde ya da finalde yeni bir güney kore ya da türkiye görebiliriz gibi geliyor bana. Ama oynanan futbol bazen çok sıkıcı ve vasat olsada genelde güzel maçlar izledik.. Aslında çok sıkcı bir final bekliyordum ama güzel bir maç oldu...

29 Haziran 2009 02:25  
Blogger mustafa taha dedi ki...

"futbol topuna bomba muamelesi yapacak insanlarla dolu bir ülke" tanımlamasına dünya
üzerinde lise ve ortaokul çağında en fazla futbol oynayan müfusa sahip ülke sıfatını da eklemek mümkün...

29 Haziran 2009 04:44  
Blogger Beercholic dedi ki...

"Vuvuzela'yı da Ömer Üründül'e tercih ederim."

nokta.

29 Haziran 2009 08:14  
Blogger alperensaylar dedi ki...

abi dunga'nın ilk kupası değil. 2 yıl önceki copa america'yı unutmuşsun:)

29 Haziran 2009 10:59  
Blogger hanac dedi ki...

Brezilya ya engel olacak takımlar olarak Arjantin ve İngiltere de var bence.

29 Haziran 2009 11:41  
Blogger varol döken dedi ki...

abi böyle yazıp yazıp elin gariban adamına düşman ettiriyorsunuz... aceto robinho'ya saydırttırdı, sen üründül'e... brezilya çok belli etti kazanacağını, 1 milyon dolarım olsa yatırırdım cebimde 1 lira yoktu, maçtan sonra gidip yattım:)

not: robinho ve üründül gariban derken?

:)

29 Haziran 2009 12:05  
Blogger mitya dedi ki...

Dunga'nın ik kupası değil, iki sene önce copa america'yı da kazanmışlardı.

29 Haziran 2009 22:18  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa