16 Temmuz 2009 Perşembe

Aydın'ın Hatrı Kaç Yıl ?



Stad ve atmosfer de dahil olmak üzere Fenerbahçe'nin Ulm maçından farksızdı Tobol - Galatasaray maçı gözümde. Sahadaki kadro ile Galatasaray'ı sezon boyunca taşıyacak kadro arasında çok fark olunca, diziliş ve anlayış hakkında ahkam kesmek de yersiz. Maçın başında yenilen gol, NTV, Rıdvan üçlüsü Trömsö korkusu yaşatmıştır sadece hafiften, ama o maçtaki zemin ile Trömsö takımın kalitesi ve tabi olduğu ülke Tobol'a göre çok farklıydı. İkinci devre oyuna giren Arda ve Baros sayesinde de Galatasaray turu aldı 1-1 ile. Ben Emre Çolak oynar diye ekran başına geçtim. Uğur aka pclion çok methetmişti. Velakin Aydın Yılmaz'ın 4 sezon önce Konya maçında attığı golün hatrının ne kadar olduğunu düşünerek bitirdim maçı. Kemal Aslan 5 sene yedi Galatasaray maçında attığı golün ekmeğini, Aydın bu gidişle egale edip geçecek bu rekoru.

Etiketler: , ,

15 Yorum:

Blogger Parma Maniac dedi ki...

Bence yeterli şans verilmiyor Aydın Yılmaz ve diğerlerine.. Verilse çok daha güvenli oynayabilirdi bu çocuk..

16 Temmuz 2009 22:05  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Emre yanılmıyorsam İBB'de 1 sezon da kiralık oynadı Aydın. Orada da pırıltısını gösteremedi. Bence hem mental olarak hem de fizik olarak vasatın altında Aydın.

Oğuz Sabankay, Cafercan, Zafer ekseninde seyrediyor bence.

Diğerlerini ise hazırlık maçlarını izlemediğim için bilmiyorum, Emre Çolak bir yana bana göre bir tek Alpaslan'dan uzun vadeli faydalanabilir Galatasaray.

16 Temmuz 2009 22:48  
Blogger Parma Maniac dedi ki...

Eheh bugün kimse anlamıyor beni.. Haklısın Alper, geyik yapıyorum ben zaten :)

16 Temmuz 2009 23:12  
Anonymous Adsız dedi ki...

Alper uzun uzun yazmayı düşnüyordum ama sorduğun soruya cevap belki de

http://cobansalata.blogspot.com/2009/07/altyap-sevdas.html

linkindeki yazıda saklı olabilir. Bazen kızsak da vazgeçemiyoruz işte.

16 Temmuz 2009 23:17  
Blogger alessio cerci dedi ki...

carusca dan hiçbir farkı yok bence.carusca en azından daha teknikti.hersene gelişicek diye bekliyoruz ama aydın hala aynı teknik ve fizikte.en önemlisi de fizik.şu an bu fizikle paf takımda bile sorlanır.arda göt falan büyüttü ama kuvvetlendide.alt yapıdan çıkardığımız adamların çoğunda var bu fizik ve kuvvet sorunu.ama pek üstünde durulmuyor maalesef.

16 Temmuz 2009 23:17  
Blogger İsmail Şayan dedi ki...

Sarı gördüğü pozisyonda hakkı bence kırmızıydı.

Genç oyuncu fetişizmini eleştirir minvalde yazdıklarınız unutulmadı Parma Bey, hatta daha derinine de inip "cm'nin taraftara yaptıkları" da tartışılabilir bir ara. Bi Chris-Bart Williams vardı mesela 92'de. Mike Marsh gelmişti, bi sürü 20'li adam, Hürriyet ciddi ciddi alıp yayınlamıştı o zaman cm verilerini. Venison da yer almıştı galiba aynı şekilde, hey gidi günler...

17 Temmuz 2009 00:35  
Blogger M.T dedi ki...

sabri,aydın,yaser,mehmet güven,volkan yaman... yazık..beklemeye bile değmez bunları..bunlara verilen krediye yazık...

17 Temmuz 2009 01:18  
Blogger ich dedi ki...

Kiraya gidecek. nokta. Ama manevi babası A.Avcı nın yanına değil. Yoksa yazık olacak

17 Temmuz 2009 01:25  
Blogger ich dedi ki...

Bir de o pozisyonda attığı tekme aslında Tobol'lu rakibine değil, kendisineydi.

17 Temmuz 2009 01:27  
Blogger ich dedi ki...

Cm verilerini yayınlayan rahmetli Yavuz Gökmen idi. '' bu çok gizli bilgileri oğlum ingiltere'den aldı '' diye yazmıştı. üzülmüştüm adam için. :)

17 Temmuz 2009 01:28  
Blogger sukullaci dedi ki...

gs liler yıllardır çok iyi bi altyapıları olmasıyla övünüyolar. son 5-6 yılda altyapıdan gelen futbolcu sadece arda. yıllardır gs altyapıdan yıldız çıkarıcak. hala beklemedeyim.

17 Temmuz 2009 03:08  
Blogger Metonet dedi ki...

Aydın'ı Alex Ferguson'a versen belki 2.Lig'de bir takımda banko oynar. 5 senedir hiçbir ilerleme kaydedemezmisin.

17 Temmuz 2009 09:41  
Blogger Parma Maniac dedi ki...

hebenneka, CM'nin taraftara yaptıkları dışında oyunculara yaptıklarını da incelemek gerekebilir.. Oyun güzeldi ama arkasında birçok leş de bıraktı.. Taraftara verdiği gaz elbette çok başka ama orada kendisini gören genç oyuncu için de çok hoş olmasa gerek.. Gerçi kişilikle ilgili bir şey tabii bu, onlarla etkilenecek oyuncu zaten oyuncu değildir..

Aydın Yılmaz'ı hala yetenekli ama mental yönden kuvvetsiz olarak görenler var bu ülkede.. Bu çocuk bildiğin yetenek abartısı, yazık ki Galatasaray'da gidiyor hala.. Bir açık oyuncusu için hangi yetenekleri var merak ediyorum mesela ben.. Kaç maça 11 başladığını hatırlamıyorum.. Ama hala yeterli şans verilmedi diyenler var.. Böyleleri oldukça bu genç kepazeliği de devam edecek bu ülkede..

17 Temmuz 2009 16:29  
Blogger scugnizzi dedi ki...

dikkatimi çeken kemal aslan konusu. herkesin bildiği gibi kemal ve galatasaray'ın altyapısında yıldız adayı olan topçular farklı kategorideler. kemal fenerbahçe'ye geldiğinde türkiye'nin en önemli 2-3 genç futbolcusundan biriydi, ciddi bir paraya geldi fenerbahçe'ye, ümit milli takımın kaptanıydı, antep'te her maç ilk 11 oynuyordu. sakatlıklar olmasaydı böyle olmazdı. yani aydın ile kemal'i aynı yazıda görmek doğru değil bence :)

kemal ile deisler'i benzetirim hep.

18 Temmuz 2009 03:37  
Blogger mondo trasho dedi ki...

sukullacci;
bence de galatasaraylılar alt yapılarıyla övünmekte haklılar. bu kadar gündem yaratması bile yeter. yılar evvel emre belözoğlu çıktı bu alt yapıdan. fenerbahçenin başkanı aziz yıldırım yıllarca düşledi onu. en ıskarta zamanında alabildi. bence illa ki galatasaray'a hizmet etmek zorunda da değil bu alt yapıdan çıkan adamlar. türkiye lginde birçok takıma fayda sağşıyorlar. bir nevi türk futboluna da hizmettir. öte yandan "sadece arda" demek de bira komik kaçmış. hem tek başına bir arda yok çıkan, hem de arda tek başına "sadece" tanımı yapılabilecek bir değer değil. ben uğur'u ve her şeye rağmen herkesin tukaka yaptığı sabri'yi de bir değer olarak görüyorum. sabri tepki çekebilir, normal. ama üst düzey bir çok maçta oynamış, zaman zaman iyi şeyler de yapmış bir futbolcu. öyle ya da böyle hizmet veriyor.

18 Temmuz 2009 10:47  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa