14 Temmuz 2009 Salı

Bayern Münih ve Sinema



Metin Oktay sadece futboluyla değil Ajda Pekkan ile çektiği filmle de damga vurmuştu bir dönem Türkiye'ye. O filmde Baba Hakkı ve Turgay Şeren de oynamıştı. Fenerbahçe kalecisi Yavuz Şimşek'i beyazperdede Duvar Ahmet rolüyle gördük. Cemil Turan, Cem Pamiroğlu, İlyas Tüfekçi gibi Fenerbahçeliler de Kemal Şunal'ın Gol Kralı ve İnek Şaban filmlerinde boy göstermişti. Zafere Kaçış herkesin bildiği yurtdışından bir örnek. Bend It Like Beckham'da Manchester United'ın o efsane takımı neredeyse tamamen kamera karşısına geçmişti. Bayern Münih forması giyip de kamera karşısına geçmeyenleri de dövüyorlarmış eskiden.



Paul Bretiner saçları kadar dünya görüşü ve entellektüel birikimiyle de yer etmiştir futbolda. 1976 yapımı Potato Fritz isimli western filminde Sergeant Stark karakteriyle bir sinema filminde görünmüştür. Clint Eastwood ile oynayacak kadar başarılı değilmiş yalnız, atının daha iyi rol kestiği söylenir ama azimlidir Paul Breitner. 83 yılında bu kez kendi mesleğini icra eder Der Zappler isimli filmde. Ardından 1986 yılında Kunyonga - Mord In Afrika isimli bir thriller da oynar. İki televizyon dizisiyle de jübilesini yapar. Fotoğraf Potato Fritz'den, solundaki kovboy da Hardy Krüger.



Franz Beckenbauer sinemayı 1973 yılında denemiş. Libero isimli filmde kendiyle aynı ismi taşıyan ve yıldız bir futbolcu olmak isteyen bir karakteri oynamış. O süreçte karakterin yaşadığı iniş ve çıkışlar anlatılıyor filmde. İzlemedim ama Beckenbauer'in viskiyle kafayı bulduğu bir sahnede olduğu söylenir filmde. Herkes bu filmdeki öykünün bizzat Kaiser'in yaşadıklarını içerdiğini düşünüyor halen, o kabul etmese de. Sepp Maier ve Gerd Müller ise kıvılcımı ilk çakanlar 1967 yapımı "Wenn Ludwig ins Manöver zieht" isimli komedi ile. Kendilerini oynuyorlar filmde. Klaus Augenthaler ve Jean - Marie Pfaff ise dizi oyunculuğu tecrübesi yaşayanlardan.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger varol döken dedi ki...

kaleci varol'un fatma girik ile bir filmi vardır, adamların üstüne panter gibi atlayarak yıkar sonra da fatma girik'i yatağa yıkmıştır zaten 3 sene kadar:)

14 Temmuz 2009 14:00  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa