10 Temmuz 2009 Cuma

Benitez'den Masallar



Oldum olası ısınamadığım hocaların başında gelir. Abuk subuk İspanyolları alması, harcadığı paraya rağmen 2. sınıf kadrolar kurması, kimi oyunculara harcadığı irrasyonel çabalar ve motor gibi bir çene. Geçen sene transferde bütün enerjisini Aston Villa'nın ortasaha oyuncusu Gareth Barry'ye harcamış ama sonlandıramamıştı transferi. Bu transferin sermayesini de Xabi Alonso'yu satarak sağlamayı düşünüyordu, onu da ortalık malı yaptı. Juventus, Fenerbahçe derken elinde kaldı Alonso. Yine de Gerrard ile birlikte takımın en iyisi olmuştu İspanyol ortasahada. Geçen sene 22 milyon sterlini gözden çıkardığı Barry'yi bu sene haftalık 30,000 sterlin fazladan vermemek için 12 milyon sterline City'ye kaptırdı. Şimdi Barry'yi hedef alarak konuşuyor 'herşey para değildir' diye, arkasından da mesajı gönderiyor 'Alonso ve Mascherano herşeylerini Liverpool'a borçlular' diye. Geçen sene 15-20 arasına gözü kapalı bırakacağı Alonso için şimdi 30 milyon sterlinden fazla istiyor Benitez. Ben kendisine yaklaşık 1 sene evvel dediğim gibi "
bi çay koy gel" diyorum. Kebapçı çaycısı kılıklı herif...

Etiketler:

14 Yorum:

Blogger bombe_ekran dedi ki...

kebapçı çaycısı kılıklı derken? hoş olmamış gerçekten..nedir seni onlardan üstün kılan?

10 Temmuz 2009 23:50  
Blogger alperensaylar dedi ki...

madem para herşey değil de glen johnson'a neden o kadar para verdiler. ayrıca xabi alonso herşeyini liverpool'a borçlu diyeni çarparlar. sociedad'da oynadığı günleri unuttu herhalde çakma mourinho:)

10 Temmuz 2009 23:55  
Blogger flyingdupe dedi ki...

Houlier faciasından sonra ilahtır benim gözümde :)

11 Temmuz 2009 00:23  
Blogger solomon dedi ki...

alonso real madride gitecek

11 Temmuz 2009 02:07  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@tituspullo

İki üniversite bitirdim, iki yabancı dil biliyorum, 10 parmak bilgisayarım var. İstanbul Türkçe'si konuşurum, şaraptan da iyi anlarım. Varsa dernekleri bir de kınama metni yayınlasınlar.

Bu tür benzetmelerden böyle çıkarımları nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum gerçekten.

11 Temmuz 2009 02:47  
Blogger flyingdupe dedi ki...

Glen Johnson a verılen paranın sebebı avrupada ingiliz oyuncu oynatma zorunlulugu olabilirmi acaba?

11 Temmuz 2009 08:52  
Blogger bombe_ekran dedi ki...

@alper öcal

İki üniversite bitirmişsin, iki yabancı dil biliyosun, 10 parmak bilgisayarın var. İstanbul Türkçe'si konuşabiliyosun, şaraptan da iyi anlıyosun.ama hala anlamayamadıgın bazı şeyler var.Umarım anlarsın zamanla.Gerçekten.

11 Temmuz 2009 10:59  
Blogger Ortega dedi ki...

Şaka di mi bu?

11 Temmuz 2009 12:09  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Ben işin şakasındayım da ısrarla ciddi olmaya çalışanlar var...

11 Temmuz 2009 12:24  
Blogger L dedi ki...

abi blog yazmak böyle bir şey işte. espri yapsan bir dert, eleştirsen bir dert. en iyisi yazmayacaksın, kapatacaksın, o zaman bu saçmalayanların okuyacağı şey de kalmayacak.
bloglara giriş izni filan koyulsa keşke. her önüne geleni salmasalar buralara.

11 Temmuz 2009 14:45  
Blogger bombe_ekran dedi ki...

tamam arkadaşlar hepsi şaka.şu güne kadar düzenli takip etmeye çalıştıgım bloglardan biri lambuja ve böyle bir şeyi bu blogda görmek beni inanılmaz rahatsız etti.
"Kebapçı çaycısı kılıklı herif!!"
Sizce normalse sorun yok..

Bunu sorunca aldıgım cevap "şaraptan da iyi anlarım. Varsa dernekleri bir de kınama metni yayınlasınlar" şekilnde olunca böyle oluyo.İşin şakasında olmak güzel ama şakanında bi şekli şemali vardır.

@Lappapzade Abdurrahman Çelebi

Bloglara giriş izni koyulması gibi parlak bi fikir için teşekkürler sana.

12 Temmuz 2009 02:06  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@tituspullo

Rafael Benitez'in işbilmezliği üzerine atılan bir post bu. Seni rahatsız eden tabir de başka bir mesleği aşağılamak için değil bunu vurgulamak için fotoğraftaki oturuş şeklinden esinlenerek yapılan bir benzetme, hiciv. Kafasında baret olsaydı şantiye şefi diyecektim mesela.

Buradan lafı benim kebapçı çaycılarına olan üstünlüğüme nasıl getirdiğini, nasıl böyle bir sonuç çıkardığını ben gerçekten anlayamadım.

Bu da beni inanılmaz rahatsız etti ve tepki verdim.

Dernek meselesi de Türkiye'de meslek gruplarına ait derneklerin birçok hassasiyeti olmaları gerekirken, toplumda sivrilen birilerinin yaptığı benzetmelere karşı gösterdikleri anlamsız hassasiyete bir atıftı. Senin tepkin de bana aynı paralelde geldi.

Yoksa benim için harcanan her emek her meslek grubu değerlidir. Bu eller de çay taşıdı, anamızın karnından şarap çanağına düşmedik biz de.

Bu konuyu burada kapatıyorum. Bundan sonrası için söylemek istediklerini e-mail aracılığı ile yazarsan seve seve yanıtlarım.

12 Temmuz 2009 10:21  
Blogger İsmail Şayan dedi ki...

Sayın Alper Öcal,

Liverpool futbol kulübü menejerliği görevini yürütmekte olan Bay Rafael Benitez ile aramızda kurmuş olduğunuz benzerliği en hafif tabiri ile "talihsiz bir beyanat" olarak değerlendiriyoruz.

Sayın Benitez'in bu güne kadar yaptığı transferlerde müessesesinin gelir-gider tablosu incelendiğinde 83 milyon İngiliz Lirası'nın biraz üzerinde bir zarar rakamı karşımıza çıkıyor. Derneğimizin hiç bir üyesi çalıştığı müesseseye karşı böyle bir tutum içinde bulunmamış, tam tersine her zaman müessesesinin gelirlerini en üst noktaya taşımak ve masraflarını en makul seviyeye çekebilmek için elinden gelen gayreti göstermiştir.

Bildiğimiz kadarı ile Gareth Barry vakası şöledir: Bay Benitez, oyuncunun bonservisi için 18,5 milyon İngiliz Lirası karşılığında Aston Villa kulübü ile anlaşmış ve oyuncuyu da ikna etmiş, ancak Liverpool kulübü CEO'sunun "o paraya öküz alırız" diye veto etmesi üzerine transfer gerçekleşmemiştir. Sayın Benitez'in bu transferin önemli bir kısmını Bay Alonso'nun bonservisinden gelecek ücretle karşılamayı planladığı ise kamuoyunun malumudur. Bu olaylar üzerine kulübün sahipleri ve Bay Benitez arasında yaşanan gergin süreç ve nihayetinde kulüp CEO'sunun görevden ayrılmasına dair takdiri ise kamuoyuna bırakıyoruz. Yaklaşık aynı rakamı bu taransfer sezonunda bir sağ bek için ödemek ise Sayın Benitez'in tasarrufudur.

Derneğimiz üyelerinin, tıpkı bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da müesseselerini daha ileriye taşıyabilmek için her türlü fedakarlığı göstereceğini, işlerini aynı ciddiyetle yapmayı sürdüreceğini kamuoyuna bir kez daha saygı ile duyurur, çaya da beklediğimizi hatırlatmak isteriz.

Kebapçı Çaycıları Derneği Yönetim Kurulu


Neye niyet ettik neye kısmet oldu :) Neyse, 83 milyon sterlin eksi kısmı doğru. Barry için de hatırladığım rakamı yazdım. Stoper karakterli bir hoca olduğunu düşünürüm, "büyük" maçlarda bozmaya, kilitlemeye daha fazla özen gösterir gibi gelir bana. Ancak rakip analizleri üzerine harcadığı mesai ise takdir edilesidir diyerek bitireyim.

12 Temmuz 2009 15:09  
Blogger varol döken dedi ki...

Bütün parsayı kebapçı çaycılarının toplamasından rahatsısız.

İmza: Tavukçu çaycıları

@hebenneka
"o paraya öküz alırız" öküz gibi güldüm sabah sabah:)

14 Temmuz 2009 10:20  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa