28 Temmuz 2009 Salı

Brezilya Serie A 2009 - 14. Hafta



Uzun zamandır aktüel postlar atıyor, maçları düzenli izleyemediğim için panorama yazamıyordum Brezilya Ligi'ne dair. Bu hafta babalar oynayınca Brezilya Ligi'nde, maçları da oturup izledim. Corinthians ile Palmieras maçı haftanın en ilginç maçıydı. Palmeiras Luxemburgo'dan sonra geçici olarak takımın başına geçen Jorginho ile önemli bir çıkış yakalamış, 5 haftada 4 galibiyet 1 mağlubiyet almıştı. Görevi Sao Paulo'dan ayrılan Muricy Ramalho'ya devreden Jorginho, Corinthians maçında son kez Palmeiras teknik direktörü olarak takımın başındaydı. Fenomen'in sakatlandığı maçta 3-0'lık parlak bir galibiyet aldılar. Bir zamanlar Trabzonspor'un gündemine gelen Obinna hat trick yaptı. Takım halinde imrenilecek bir oyun oynadılar ama maçın bu farkla bitmesinde Palmeiras'tan ziyade Corinthians'ın payı daha büyüktü bana kalırsa. Önümüzdeki sene 3 kupayı birden alacak kadroya sahip olan Corinthians dağıttı güzelim kadroyu. Andre Santos ve Cristian'ı vermişlerdi. Andre Santos'un yedeği Marcelo Oliveira'yı Dinamo Kiev'e sattılar. Onun yedeği Saci ülke içine kiralandı. Onun yedeği Bertucci de Brezilya U-20 takımıyla birlikte, kala kala Diogo'ya kaldılar ve apar topar Manchester United'in ilgilendiği 17 yaşındaki Dodo'yı profesyonel yaptılar. Bonservisinin büyük kısmına Traffic'in sahip olduğu, Cristian ve Jucilei ile orta üçlüyü oluşturan Elias'ın bir İtalyan takımına satılacağına dair de ağır dedikodular var. Lulinha da hafta içinde Portekiz 2.lig takımı Estoril'e kiralanmıştı. Paramparça ve aklı futbolda olmayan bir takımı 3-0 yendi Palmeiras. Corinthians bu skorla 5.liğe düştü, Palmeiras ise 2.liğe yükseldi.

Bir başka siyah beyaz takım, sezonun sürprizi Atletico Mineiro da evinde Brezilya'nın Gençlerbirliği denilebilecek Goias'a 1-0 yenildi. Liderliğini kaybetmedi ama sadece gol averajıyla Palmeiras'ın önünde liderliğini koruyabildiğini de belirtmek lazım. Mineiro'nun gündemi de yoğun transfer konusunda. Bu sezon ligde 8 gol ile krallıkta 2. durumda olan ve tüm kupalarda attığı 28 golle de sezonun en golcüsü olan Diego Tardelli ile ilgili Nice söylentileri var. Remy'nin Lyon'a satılması durumunda Nice'in Tardelli'yi gözüne kestirdiği artık sır değil. Mineiro ise benim çok beğendiğim ve geçen sezonun ikinci devresini Valladolid'de kiralık geçiren Pedro Oldoni transferini bitirdiler. 1.91 boyunda, 24 yaşında bir santrfor. Yıllardır farkedilemeyen adamlardandır Brezilya'da.

Brezilya'nın iki büyük kulübünün maçında Flamengo deplasmanda Santos'u 2-1 ile geçti. Santos'un yeni teknik direktörü Luxemburgo hem kötü hem de şanssız başladı. Flamengo daha etkiliydi, bilhassa Adriano dövdü Santos savunmasını ama golü Para ile kendi kalesine attı Santos. Lakin Santos çıkışa geçecektir, Luxemburgo transferde farkını göstermeye başladı hemen. Milan'dan Emerson'u aldı. 33 yaşında ama şu fiziğiyle ve sertliğiyle doldurur Santos ortasahasını doldurur. Luxemburgo'nun 4-2-2-2 dizilişi için biçilmiş kaftan eğer sakat değilse.



Botafogo Nilmarsız Internacional'i 3-2 yendi. 2-0 öne geçtikleri maçta 2. devrede peşpeşe 2 gol yedikten sonra ufak bir krize girdiler ama Alessandro'nun bitime 15 dakika kala attığı golle kazandılar. Haftanın en zevkli maçıydı izlediklerim arasında. Inter'de Andrezinho yetenekli adam, biraz istikrar kazanırsa Avrupa'da ekmek yiyebilir 26 yaşında olmasına rağmen. Takımın en gelecek vaadeden oyuncusu, santrfor Taison ise dökülmeye devam ediyor. Sakat sakat oynayan Arjantinli D'Alessandro da ha keza. D'Alessandro'nun perşembe günü mahkemesi var ayrıca. Internacional 13 maçlık cezaya itiraz etti.

Sakatlar ve cezalılar ordusu, kaynayan kazan Fluminense evinde 1 puanı 1-1 ile kopardı 10 kişi oynayan Cruzeiro'dan. Fred'e nazar değdirdik 6 hafta yok. Cassio ve Tarta'da 2-3 hafta oynayamayacaklar. Fırsatı bulan 22 yaşındaki santrfor Kieza 2 haftadır ipten alıyor Fluminense'yi. Çabuk ve iyi gol koklayan bir santrfor. Biraz daha izledikten sonra daha net anlaşılacaktır oyunu.

3-3 biten Sport - Nautico maçı mahalle maçı gibiydi. 6 gol yanıltmasın. Gremio da ligin yeni takımı Santo Andre'yi, rakibi 10 kişi kalmasına rağmen, 3-2 ile zar zor geçti. Fenerbahçe transfer totosu postunda ismini verdiğim Adilson büyük topçu olacak Gremio'da. Her geçen gün ışıldamaya devam ediyor.

Finale Sao Paulo'yu sakladım. Deplasmanda, ligin yeni Barueri karşısında, 2-1 galip geldiler. Goller Andre Dias ve Washington'dan geldi. Sao Paulo kalecisi Deniz 20 metreden evlere şenlik bir gol yedi, Barueri de abartıp her yerden vurmaya başladı. 21 şut attılar tam. Sao Paulo'da galibiyetin bedelini 4 oyuncusunu kaybederek ödedi. İlk golü sahibi Washigol ve Avrupa transfer piyasasının iki gözde ismi Hernanes & Miranda kırmızı kartla atıldılar. Diğer golün sahibi Andre Dias da sakatlanarak sahayı terketti. Hernanes transfer söylentilerinden sonra kerhen oynuyor gibi diğer 3 oyuncu büyük kayıp. Haftaya evlerinde Gremio ile oynayacakları maçı kaçırmamak lazım.

Corinthians 0 x 3 Palmeiras
Santos 1 x 2 Flamengo
Grêmio Barueri 1 x 2 São Paulo
Fluminense 1 x 1 Cruzeiro
Vitória 1 x 0 Coritiba
Sport 3 x 3 Náutico
Atlético-MG 0 x 1 Goiás
Atlético-PR 1 x 3 Avaí
Grêmio 3 x 2 Santo André
Botafogo 3 x 2 Internacional

Etiketler: ,

1 Yorum:

Blogger edebivurgu dedi ki...

Washigol mu resimdeki? :) Yaşıyorsa, gelsin hemen yahu. Senede 15 gol garanti. Sonradan açılır ama olsun, Güiza'nın yerine, of of :)

28 Temmuz 2009 22:22  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa