1 Temmuz 2009 Çarşamba

Chelsea Neden Süperstar Alamıyor ?



Abramovich futbola elini attığından beri Chelsea hep ikinci sınıf oyuncuları alıp süperstar mertebesine çıkardı. Mourinho döneminde alınan şampiyonluklar hep bu tür oyunculara verilen aşırı paralarla geldi. Halbuki Abramovich piyasadaki her süperstara talip oldu, inanılmaz paralar teklif etti ama bu vitrin oyunculardan hiçbirini alamadı. Ronaldinho, Kaka, Ibrahimovich, David Villa, Ribery ve hatta Carlos Tevez. Hepsi hayır dediler. Ballack ve Shevchenko sayılabilir belki. Ballack zaten Alman olması ve mevkii sebebiyle çok popüler bir oyuncu değil. Shevchenko ise kankasıydı Rus oligarkın. Şehir güzel, lig güzel, kulüp sonradan görme zengin değil her zaman zengindi. Real Madrid, Milan değil belki ama Portsmouth da değil. Mazisi güçlü ve iyi oyuncuları her zaman oldu. Chelsea niye süperstar alamıyor ? Florentino Perez'in söyleyip de Abramovich'in söyleyemediği, yapamadığı nedir ?

Etiketler:

5 Yorum:

Blogger Beercholic dedi ki...

hocam chelsea'nin elle tutulur bir geçmişi ne bileyim bir karizması yok ki, hele real madrid'in yanında hiç kalır..

1 Temmuz 2009 23:04  
Blogger aşkın dedi ki...

Roman Kaka'ya 54, Ronaldo'ya 94 milyon bonservis önerdi de onlar mı gelmedi?
Öncesi zaten Jose'dir, o hiçbir zaman yıldız istemedi ki zaten.

1 Temmuz 2009 23:31  
Blogger Cenky dedi ki...

En büyük sorun Londra, İngilizler'in yaşam tarzı ve soğuk iklim bence. Chelsea'nin müzesi ağzına kadar kupalar ve efsanelerle dolu değil belki ama para bile Londra aristokrasisine ikna edemiyor topçuları. Kısa bir süre olsa da Londra'yı görmüş bir insan olarak Manchester'ı Londra'ya defalarca tercih ederim. Hem şehir karakteri hem de insanların sıcaklığı noktasında Londra'dan çok ileride Manchester. Bence o soğuk ve kibirli şehirde yaşamaktansa sıcak iklim ve taraftara gidiyor topçular.

1 Temmuz 2009 23:46  
Blogger Çağdaş Yılmaz dedi ki...

Chelsea hiç bir zaman yıldız oyuncu almadı.. almak istemedi.. çünkü jose süperyıldız oyuncu değil yıldız olyuncu aldı... Jose en pahalı transferlerden biri olan sheva ya da ballack'a hep karşı çıktı. Yoksa jose isteseydi bir çok süperyıldız alınırdı. Ama şu anki Chelsea ortaya çıkarmıydı işte orası meçhul.. Yoksa bu iş geçmiş krizme işi filan değil birisi sana yılda 13 milyon euro verse ne geçmişe bakarsın ne geleceğe..

Jose'den sonrada Chelsea bu geleneğe sürdürdü... Belki bunda başka nedenlerde vardı ama Chelsea bu süre içerisinde kendi süper yıldızı kendisi yarattı.. Aslında Chelsea nın bu modeli böyle zenginler tarafından alınan takımlara örnek olması gerek... Mesela M. City e... Yani Benzemayı onlar almalıydı

1 Temmuz 2009 23:57  
Blogger lionel dedi ki...

benim düşünceme göre superstar alımı kolay olmuyor, ilk önce yolunun yapılması sonraki sezonlarda uygun ortam oluştugunda uygulamaya geçirilmesi gerekiyor.(bkz.henry,kaka)
chelsea ne yaptı; ilk başta anlık transfer gerekiyordu yani kısa vadede gerçekleşecek transferler.sonradan ise transfer politikası değişti ve yuksek miktarlar odemeyi bıraktılar, daha az bütçe ayırdılar.

bir başka bakış açısı ise teknik direktör yaklaşımı olabilir, bir diğeri ise başta harcama planı ile planlar bir yere kadar tutuyordu şampiyonluk geliyordu,kupalar kazanılıyordu, ş.ligi 'kısmet'le açıklanabilecek bir şekilde muzeye girmiyordu. başarısızlıklar başladığında ise para harcama politikası değişmişti, ve başarısızlıklar oyunculara değil de diğer etkenlere yıkılmıştı.

bunların dışında ise bir real madrid,milan olmadıklarının payının da çok küçük de olsa etkisinin olduğunu düşünüyorum.

bunların çok ötesinde bence 'hala' real madrid ten daha güçlü bir kadroları var, ihtiyaçları da pek yok gibi.

2 Temmuz 2009 00:02  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa