16 Temmuz 2009 Perşembe

Estudiantes Şampiyon



Bir oyuncu bir kulübün kaderini ancak bu kadar değiştireilir. Veron ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu önce o meşhur yerel şampiyonlukta, şimdi de Copa Libertadores finalinde oynadığı rolle gösterdi. İlk maçta sayısız pozisyonu harcayıp avantajı Cruzeiro'ya bırakmışlardı. Brezilya'da geri düştükleri bir maçı Veron liderliğinde üstelik oyun karakterlerine hiç de ihanet etmeden, 65.000 rakip taraftar önünde 2-1 ile geri çevirmeyi bildiler. İki golde de Veron'un katkısı büyük. Hele ilk golde attığı diagonal pas muazzam. 39 sene sonra Libertadores'i bir kez daha kazandı Estudiantes.



Brezilya'da ise Arjantin laneti devam ediyor. En son 1992 yılında Sao Paulo finalde Newell's Old Boys'u yenerek kaldırmıştı kupayı. O zamandan bu yana 5 kez final oynadı Arjantin ile Brezilya takımları. Hepsini de Arjantin kulüpleri kazandı. Son 9 senede oynadıkları 8 final var ayrıca Brezilya kulüplerinin. Sadece kendi aralarında oynadıkları 2005 ve 2006 finallerini kazanabildiler, diğer ülke temsilcileriyle oynadıkları kalan 6 finalin hepsini kaybettiler. 3 senedir de üstüste kaybediyorlar.

Etiketler:

5 Yorum:

Blogger İsmail Şayan dedi ki...

Libertadores'i üst üste 3 kez kazanan ilk takımdır Estudiantes. O kadroda Veron'un babası da vardı(sağbekti galiba). Bilardo da o kadronun oyuncusu idi diye hatırlıyorum. Kumanda masasında ise "teknik direktörün bir takıma katkısı" konulu her tartışmada adı besmele ile anılması gereken bir efsane vardı: Osvaldo Juan Zubeldia. Zannedersem hâlâ Libertadores'i üst üste 3 kez kazanan tek teknik direktördür. 65'te küme düşen takımı 67'de şampiyon yapar ve Arjantin'de "beş büyükler" tekelini kıran ilk takım olurlar.

Bir de Milan'a kaybettikleri bir kıtalararası kupa finali vardır ki ilk ayaktan dönüşte devlet başkanı bütün takımı havaalanında tutuklatıp kodese tıktırdığı için "karakolda biten maç" olarak geçmelidir literatüre. Eee, devir sabah erken kalkanın darbe yaptığı devir, söz konusu devlet başkanı da bir general.

16 Temmuz 2009 12:43  
Blogger omega dedi ki...

Brezilya'ya karşı Forza Arjantin.
Veron'un eline de kupa çok yakışmış.

16 Temmuz 2009 13:43  
Blogger steven_stiffler dedi ki...

Veron'a ne de yakışıyor kupa kaldırmak...

16 Temmuz 2009 16:10  
Blogger Beercholic dedi ki...

Az kalsın düşürüyordu Veron kupayı :D

16 Temmuz 2009 19:04  
Blogger Gaizka Mendieta dedi ki...

son 8'e girildiğinde yazmıştım estudiantes bu kupayı alır diye çünkü arjantinli kulüplerin brezilyalı kulüpler üzerindeki lanetini biliyordum :) öylede oldu. Veron'u milli takımda izleyipte eleştirenlere selam ederim buradan...

22 Temmuz 2009 02:00  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa