14 Temmuz 2009 Salı

Fenerbahçe Transfer Totosu



Aykut Kocaman 1 hafta sonra patlayacak bir saatli bomba bıraktı bugün resmi olarak. Önliberonun Brezilyalı olacağını açıkladı. Taraftar da totoya başladı. Pekala Avrupa'dan da Brezilyalı bir önlibero alınabilir Lucas Leiva başta ama Kocaman'ın Brezilya'ya gittiğini düşünerek ben izleme fırsatı bulduğum ve beğendiğim Brezilyalı ortasaha oyuncularının bir listesini yaptım. Hem fizik olarak hem de teknik kapasite olarak Fenerbahçe'de oynayabilecek ve devam eden Brezilya liginde de forma şansı bulan oyuncular hepsi. Bu oyunculara genel olarak volante diyor Brezilyalılar. Kısaca açıklamak gerekirse ne Selçuk gibiler, ne de Alex gibiler. Oyunun iki yönünü de vasatın üstünde oynayabilen; kiminin hücumu daha baskın kiminin savunması daha baskın olan ortasaha oyuncuları. 25 yaşın üzerindekileri ve Milan'ın kıskacındaki Hernanes'i dahil etmedim listeye. Kendi kareasımı listenin tepesine koydum, geri kalanları da rastgele sıraladım. Atış serbest...

Diego Souza - Palmeiras - 1985
Mauricio - Fluminense - 1988
Jucilei - Corinthians - 1988
Willians Santana - Vitoria - 1988
Rodrigo Souto - Santos - 1983
Pedro Ken - Curitiba - 1987
Rafael Miranda - Atletico Mineiro - 1984
Elias - Corinthians - 1984
Maylson - Gremio - 1989
Boquita - Corinthians - 1990
Willian Magrao - Gremio - 1987
Tcho - Atletico Mineiro - 1987
Adilson - Gremio - 1987
Leo Silva - Botafogo - 1985
Wellington Junior - Botafogo - 1989

Edit: Arouca, Ibson, Eduardo Costa gibi genellikle FM starı oyuncular soruluyor mail ile. Benim beğenmediğim, fiziksel olarak zayıf, çıtkırıldım ve ortasaha için fazla ofansif topçulardır. Takımları önemli işler başarmasına rağmen Avrupa'ya gidemeyişlerinin ya da gittiklerinde geri dönmelerinin sebebi budur. Diego Souza da bunlardan biri olmasına rağmen Palmeiras'ta defansif yönünü ve fizik kapasitesini geliştirdi. Benfica dönemine göre çok daha komple bir ortasaha oyuncusu oldu.

Etiketler: , ,

18 Yorum:

Blogger zenmaster dedi ki...

Bence Ramires'i getirecek

14 Temmuz 2009 18:37  
Blogger Puskas dedi ki...

Alper Öcal bir ara Gürkan Kubilay köşesinde Rafael Carioca diye bir çocuğu yazmıştı çok büyük futbolcu olacak diye.Onun durumu nedir ?

14 Temmuz 2009 18:40  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Carioca geçen sezon Spartak Moskova'ya transfer oldu. Ramires de önümüzdeki sene Benfica'da oynayacak.

14 Temmuz 2009 19:02  
Blogger Yancı Pele dedi ki...

Sevgili Amig, birde sürekli sakat, yanındaki adama pas vermekten aciz, koşmayı bırak yürümeye mecali olmayan futbolcuların da bir listesini çıkarsaydın. Ordan tutturma olasılığımız daha yüksek gibi (:

14 Temmuz 2009 19:08  
Blogger hologram dedi ki...

diego souza veya willians santana gelirse amuda kalkarak senkronik parendeler atarak sevinç gösterilerinde bulunurum direk...

14 Temmuz 2009 19:08  
Anonymous Adsız dedi ki...

Fabricio De Souza lafları dönüyor, Volante ve Cruzeiro oyuncusu

14 Temmuz 2009 19:24  
Blogger aks111 dedi ki...

Bir başka forumdada Ramires ismini gördüm bugün.Şu an hala cruzeiroda olduğu için benficaya geçtiği fazla bilinmiyor olabilir.Ama bu adam geçen ay Konfederasyon kupasında oynadı.Sağ açık oynuyordu ve ortada Felipe Melo ve Gilberto Silva oynuyordu.Kanat oyuncusu olduğu belli zaten özelliklerinden.

14 Temmuz 2009 19:50  
Blogger alperensaylar dedi ki...

hernanes güzel bir rüya, gerçekleşirse ne güzel olur. zor ama imkansız değil. aslında alex'in mevkiisine cruzeiro'dan wagner alınabilir bence. fm de yıllardır çok iyi ama gerçek performansını bilemem.

14 Temmuz 2009 20:15  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@aks11

Milli takım dahil Brezilya takımları açık/winger ya da kenar oyuncusu/side midfielder türünde oyuncuyla oynamazlar. Forvet arkası ya da bizde iç diye geçen oyuncularla oynarlar. Açıkların işini ise bekler yapar Brezilya'da.

Ramires de açık değil, iç olarak oynadı. Zaman zaman da forvetin arkasına geçti. İki cezasahası arasında gitti geldi. Her maç Brezilya'nın en çok mesafe kateden adamıydı.

Cruzeiro'da ise orta ikiliden birinde oynuyor.

14 Temmuz 2009 21:19  
Blogger İlker Yılmaz dedi ki...

Ramires sağ iç oynadığı için sağ kanatta çok gözükmüş olabilir. sonuçta ramires benfica'ya gitti. ramires gibi oyunculrı da bu saatten sonra alamazsınız.

yalnız ben takım için çok çok önem arzeden bu mevki için ilk kez avrupa'ya ayak basacak bir oyuncunun risk olduğunu düşünüyorum. edu, alex, deivid gibi isimler daha önce avrupa'da oynamış isimler. bir kaç kez corinthians maçını izledim. boquita daha bi ofansif isim gördüğüm kadarıyla. gremio'da oynayan willian magrao'yu az da olsa izledim. iyi bir isim gibi geliyor bana.

ya da şöyle sorayım. bunlardn hangisi dertlerimize derman olur Alper Bey.

15 Temmuz 2009 01:29  
Blogger Lev Kom dedi ki...

Diego Souza'nın çıkışını Jorge Valdivia'nın geçen yıl, transferine bağlıyorum. Geçen yıl, lig başlarında daha çok defansif yönünü görüyorduk ama ne zaman ki önü açıldı ve de Luxemburgo kendisine bu payeyi verdi işte o zaman "box-to-box" evrilmesini gördük. Artık Brezilya'dan intikal edecek oyuncularda yanılma payı bıraksam da "Henrique örneği" neredeyse bir Alex performansı alırsınız.
Fenerbahçe'ye de şu an için lüks olacağını düşünüyorum ve ihtiyaç Emre'nin yükünü hafiflemesine yardım edecek biri.
Mesela listeye alınmayan Diguinho...
Aurelio-Appiah kokteyli biri ama asla onların tadına ulaşamayacak.
Sonuçta Diego Souza Alex'e alternatif olarak da düşünülecekse alınabilir ama Diguinho şu an için menzile erişmede daha uygun hatta bir Maldonado kumarı(lafın gelişi) daha oynamk istenirse Internacional'den Guinazu da listeye eklenebilir.

15 Temmuz 2009 10:44  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@massimo

Bu oyuncuların çoğu Emre tipinde oyuncular. Poulsen ya da Felipe Melo gibi 5 numara pozisyonunda oynayan, defansif olarak daha baskın ve hazır oyuncu yok şuan Brezilya Ligi'nde.

İsmi geçen Fabricio filan alınırsa son derece gereksiz transfer olur.

Ben her ne kadar 4-2-3-1 yazsam da Alex'i forvet olarak görüyorum artık. Aslında 4-4-2 gibi oynuyoruz ve Emre'nin yanına oyun kuramayan, sadece karşılayan bir oyuncu yerine Emre gibi her ikisini de yapabilen bir oyuncuyu yeğlerim.

Bu listedeki oyuncuların hepsi de bu nitelikte. Ramires'den daha fazla potansiyel taşıyanlar bile var. Fotoğraftaki Jucilei bana göre içlerinde gelişime en açık ve şu an hazır olanlardan biri.Josico gibi risklerden her türlü daha iyidir diye düşünüyorum :)

15 Temmuz 2009 10:47  
Blogger 3681849 dedi ki...

ramires ileri geri dönük ortasahadır kesinlikle bir kanat oyuncusu değildir ve bonservisi çok yüksek.

16 Temmuz 2009 02:03  
Blogger baho dedi ki...

mauricio hakkında bilgi verebilirmisin hocam

16 Temmuz 2009 23:28  
Blogger Çağrı dedi ki...

mauricio dedikodusu çıktı bakalım.. sen iyi diyosun tamamdır bu iş :)

16 Temmuz 2009 23:28  
Blogger Nostradamus dedi ki...

Sanırım birini bildin Mauricioyla anlaşıldığı söyleniyor detaylı bilgi bekliyoruz

16 Temmuz 2009 23:49  
Blogger jeregne dedi ki...

Emre bildiğimiz gibi ofansif yönü gelişmiş bir önlibero, olası bir Mauricio transferi ile nasıl bir ikili olurlar?
Abdülkadir gibi genç bir yeteneği böyle kapalı bir kutuyla tehlikeye atmaya değermi, nasıl futbolcudur?

17 Temmuz 2009 01:27  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@jerenge

Abdülkadir fiziklenmiş epey ama daha lazım.

Mauricio hakkında da yazacağım yarın.

17 Temmuz 2009 01:46  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa