13 Temmuz 2009 Pazartesi

Kadınlar Tribüne Nasıl Gelecek ?



LigTV yönetmenleri maç esnasında tribünlerden bayan ve çocuk görüntüsü vermeyi, spikerleri de bunlar üzerinden tribün mühendisliği yapmayı görev edindi yıllardır. Maç öncesinin olmazsa olmaz ritüeli haline geldi artık "ne güzel kadın, çoluk, çocuk gelmişler maça hocam; çok güzel görüntüler bunlar" demek. Amaç kadını, aileyi tribüne çekmek. Futbolu bu kitleye de sevdirmek ve pazarlamak. Oysa maç bittikten sonra ekranda gözükenlerin yorumu kodum mu oturtacaksın ve dalak-ciğer-böbrek üçlüsünün dışına çıkmıyor. Ellerindeki sınırsız imkana rağmen bir tane magazin programı yok. Futbolcuların evlerine gidip eşleriyle konuşuyorlar en fazla. Ahmet Çakar'ın 'çirkin ama seksi erkek Bünyamin' ve bikini esprileri dışında diğer kanallardaki muhabbet de zerre feminen unsur içermiyor. Yazılı basının kadın kalemlerinden Gülengül Altınsay, Banu Yelkovan ve Ebru Kılıçoğlu da işin tekniğine daha fazla eğiliyor. Feryal Pere dışında romantik yazan bir kadın spor yazarı da yok anlayacağınız. Ligin sponsoru Turkcell de hala erkeklerin ne kadar fanatikleşebileceğine üzerine kuruyor pazarlama stratejisini. Eeee ? Nasıl gelecek efendiler kadınlar tribüne ? Ofsayt kuralını bilmeyenlere 4-3-1-2 dizilişinde iç oyuncuların ne kadar mühim olduğunu anlatarak mı çekeceksiniz tribüne ?



Elin Brezilyalısı kadar çalışmıyor kafamız. Globo Brezilya'nın en önde gelen medya grubu. Globoesporte de bu grubun spor portalı. Her sene Musa do Brasileirao ismiyle bir yarışma yapıyorlar. Brezilya Ligi'nin taş bebekleri diyelim biz. Ligdeki 20 takım taraftarı arasından gelen başvurular sonrasında birer finalist kız belirleyip, taş bebek ligi oluşturuluyor. Her hafta da Globo televizyonundaki Caldeirão do Huck isimli bir eğlence programında boy gösteriyorlar. Takımlarını ne kadar sevdiklerini, neler yaptıklarını ve kendilerini anlatıyorlar. Futbol konuşuyorlar. Her birinin de globoesporte sitesinde kişisel sayfası var. Ziyaretçiler de hafta hafta oyluyorlar bu güzelleri ve sezon sonunda şampiyon belli oluyor. Diyebilirsiniz ki bu yarışmanın benzeri Türkiye'de kadın değil erkeğe hitap eder. Güzellik yarışmalarını erkeklerden çok kadınların izlediğini, rekabeti çok sevdiklerini söylerim ben de size. Konuşturun bakalım 3 güzel kızı televizyonda futbol üzerine neler oluyor. Hiç olmadı şu ligin eli yüzü düzgün topçuları var. Beckham gibi soyun demiyoruz ama bu futbolcuların çekicilikleri öne çıkarılarak pekala pazarlama yapılabilir. Lugano psikopat olduğu kadar da yakışıklı bir herifti. Abel Xavier çok renkli bir adamdı, Nouma fenomeni geçti bu ülkeden. Bir tanesinin de kulüpleri dahil kadınlara yönelik ürün pazarlamasında kullanıldığını görmedim ligin paydaşları tarafından. Sonra kadınlar da tribüne gelsin. Geçiniz efendim. Var mı Dişi Kartallar dışında kadın taraftar grubu ?

Etiketler:

7 Yorum:

Blogger #10 dedi ki...

Patron yanilmiyorsam bir ara Bursa' da Disi Timsahlar isimli bir taraftar grubuyla ilgili bir haber okumustum. Sayilarinin simdilik nispeten az oldugundan ve en buyuk sikintilarininsa erkek seyircilerin tacizleri oldugundan bahsediyorlardi.

13 Temmuz 2009 16:39  
Blogger voodoo girl dedi ki...

televizyonda futbol konuşmak isteyen güzel kızlar listesine adımı yazdırmak istiyorum :)

13 Temmuz 2009 16:45  
Blogger L dedi ki...

ben şunu merak ediyorum, dişi kartallar mesela, gerçekten futbolu bilen ve seven bir topluluk mu, yoksa hani şu "takımı şampiyon olunca ortaya çıkan dişi taraftar" modeline benzer bir oluşum mu? soruyu yanlış yere fırlattım belki ama, konuyla alakalı olduğu için kondurayım dedim şuraya.

13 Temmuz 2009 17:07  
Blogger Antidoto dedi ki...

voodoo da baya bir mütevaziymiş.tavsiyem yazının içindeki linke tıklayıp, Santos ya da Palmeiraslı ablaları görmemesi.zira televizyona çıkmayı bırak evden bile çıkmak istemeyebilir.(ankara'da okuyan bir futbol delisi)

13 Temmuz 2009 18:21  
Blogger Lord Ricko Joel dedi ki...

seçerken o kadar zorlandım ki..
artık bu üç takıma gönülden bağlıyım.

Giovanna Giorgetti - Barueri
Bruna Zanatta - Internacional
Mahara de Oliveira - Atlético-PR

13 Temmuz 2009 22:50  
Blogger voodoo girl dedi ki...

hahahahhaah freak aşkolsun biz evden çıkmak istememe dönemimizi sırp ablalarla tanıştığımızda atlattık ben türk standartlarında türk televizyonlarına talibim :)

14 Temmuz 2009 10:59  
Blogger Antidoto dedi ki...

gerçi seda sayan'ın tvlerde afet-i devran ilan edildiği bir dönemde sana haksızlık yapmış olabilirim.zira muhtelif yerlerime makyaj yapıp tvde boy gösterdiğimde beni de evermek isteyen programlar kapımda kul köle olur vallaha:)

14 Temmuz 2009 11:27  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa