30 Temmuz 2009 Perşembe

Netanya 1 - 4 Galatasaray



Aslar kadroya girince Galatasaray kalitesini, Tobol maçlarından farklı olarak sahaya yansıttı. Bir duran top sonrası maçın ilk çeyreğinde geriye düşşe de, beraberliği yakaladıktan sonra oyunu forse edip 4-1 ile net bir galibiyet aldı. Arda yaptığı 3 asist ile maçın yıldızıydı. Ali Sami Yen'de oynanacak maç artık formalite. Rakip Galatasaray'ın kendi gücünün farkına varabileceği bir rakip değildi ama yine de 2-3 önemli teknik notum var. Rijkaard 4-2-3-1 olarak sürdü takımı sahaya. Sabri - Gökhan - Servet - Hakan Balta dörtlüsünün önünde Mustafa Sarp ve Ayhan oynadı. En ilerideki Baros'u besleyen 3'lü ise en solda Kewell, sağda hatrı bitmez Aydın ve ortada Arda şeklindeydi. Pas trafiği henüz oturmuş değil Galatasaray'ın ama ilerleme açık. Bu üç oyuncu da sürekli yer değiştirdiler. Hiç statik kalmadılar. Bu hareketlilik ve dinamizm eğer iyi zamanlamayla yapılırsa Galatasaray'a ilerleyen zamanlarda, yeni transferler de takıma girince, hücumda büyük bir dominasyon getirir. Yalnız takımın ortasaha ve savunmadaki toplam kalitesi, ileride oynayan 4'lünün kalitesinden çok çok uzak. İlk yarıda verilen pozisyonlar bunu net olarak gösterdi. Bilhassa Servet ve Gökhan'dan ilk topu alıp öndeki bu hücum hattına aktaracak ve oyunu kuracak kaliteli bir ayak şart Galatasaray'a. Elano o adam değil. Daha dayanıklı, fizikli ve sahayı dolduran biri lazım. Zinde ve formda bir Linderoth bu işi yapabilir. Gökhan Zan da gitsin kumda oynasın. Bu kadar pozisyon ve hamle hatası yapan, temel bilgisi eksik stoper zor bulunur cidden. Antep'in Türk futboluna attığı büyük bir kazıktır. Servet'i de bozuyor adam.

Etiketler: ,

8 Yorum:

Blogger Enes Özbey dedi ki...

Gokhan Zan Besiktas icin bir kayip olmadigini ispatliyor her gecen gun. Bir de Gokhan Zan Antep'te kiralik oynamisti. Dardanel'den Besiktas'a gelmis, 1 sene kalip sonra kiralik gitmisti Antep'e. Sonrasi malum :)

30 Temmuz 2009 22:27  
Blogger guner dedi ki...

Haldun Üstünel bir de Naldo'yu alsın.

30 Temmuz 2009 23:00  
Blogger Frank Baumann dedi ki...

Gökhan'ın maçı ciddiye al(a)madığını ve fazlasıyla dikkatsiz olduğunu düşünüyorum. Hazırlık maçında bile bu kadar savruk oynayamaz bir defans oyuncusu. Keşke Zapoyu alsaymışız. Belki Demirören bonservissiz verirdi...

30 Temmuz 2009 23:00  
Blogger Sakarya dedi ki...

Şu aydın ve Serdar'da neden bu kadar ısrar edilir ..

30 Temmuz 2009 23:07  
Blogger L dedi ki...

aydın'a bu maç özelinde sövenleri de tebrik etmek gerek gerçekten. genelleme güzel şeydir.

30 Temmuz 2009 23:54  
Blogger frank dedi ki...

gökhan zan kumda da oynayamaz. bir stoper can arat'tan bile kötü olabilir mi yahu!!

31 Temmuz 2009 01:30  
Blogger Unknown dedi ki...

Aslan parçaladı. Avrupa'nın aslanıyım dedi ve gösterdi gerçekten. Avrupa Ligi'nde heyecan devam ediyor. Cumartesi günü'de Trabzonspor'un maçına kitleneceğiz.

31 Temmuz 2009 10:44  
Blogger Dr.Lector dedi ki...

Sabri'nin dünkü golünden sonra Haldun, Elano'dan vazgeçtiklerini; Ronaldo'nun ayrılmasıyla üzülen MANU taraftarının ''Sabri'' pankartı açtıklarını ve Sir Alex'in 15M pounddan kapı açtığını söylemiş. City'nin yeni patronu El-Fehim de geçen hafta 'City küçük düşünen, küçük bir takım' demecini veren Sir'e inat Sabri'ye talip olmuş. Gündem Sabri-Elano takasıymış Daily Mirror sayfalarında. Hey yarabbim :)))
Bu gol iyi oldu; Sabri bu sene de dağlara taşlara vuracak bolca...

31 Temmuz 2009 12:16  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa