7 Temmuz 2009 Salı

Real Madrid Dalgası




Futbolun dengeleri hassas. Calciopoli skandalı patladığı zaman, yarattığı tsunami sadece Juventus ve Milan'ı etkilemedi. Bütün bir ligin ve ülke futbolunun kaderini değiştirdi. Inter şampiyon ilan edildi, küme düşen Messina kümede kaldı. Roma Şampiyonlar Ligi oynadı, Palermo - Livorno ve Parma da hiç hesapta olmayan bir şekilde UEFA'ya gittiler. Fakat hepsinden öte yılların kaybeden takımı Inter bu seneden sonra Serie A'yı domine etmeye başladı. Hem yarışa önde başladılar hem de Calciopoli'nin ardından darmadağın olan Juventus kadrosunun kremasını başta Ibrahimovic olmak üzere yemeyi bildiler.

Juventus sadece Inter'i değil yurtdışını da beslemeye yetmişti. Real Madrid hocasını ve stoperine, Barcelona da beklerine kavuşmuştu. Transferin o dönem en dominant aktörü Chelsea belki Şampiyonlar Ligi'nde önüne taş koyabilecek olabilecek bir kulüpten kurtulmuş ama diğerleri daha da güçlenmişti.

Buna benzer bir etkiyi şimdi Florentino Perez yaratıyor. Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema ve eldeki Hollandalıların paraya tahvil edilmesi ardından gerçekleşecek olası bir Franck Ribery transferinin bilançolardan öte etkisi bu. Perez gelir gelmez tahta oturdu, futbolun diğer ağır abileri şimdi kriz mriz demeden kalan köşeleri kapma peşinde. Futbol ve ligler kabuk değiştirmeye başlıyor, transfer piyasasında acayip rakamlar dönüyor.



Barcelona'nın sorunu Eto'o ve Henry. Bunların yerine David Villa ve Mata düşünülüyor. Lakin Valencia yönetimini yeniden alan Vicente Soriano engeli var önlerinde. David Villa bizzat görüşüyor Vicente Soriano ile ve meseleyi çözmeye çalışıyor. Başarısız olunursa Barcelona için stepnedeki adam Diego Forlan. Atletico Madrid'e 36 milyon € getiren ve Forlan'ı da ikna edebilen alır götürür Pichichi'yi. Keirrison rotasyonda kalacak ya da kiraya verilecek bu haberlere bakılırsa. Mata'nın alternatifi Arshavin. Sol bek de arıyorlar. Geçen sene Lahm ile yatıp kalkmışlardı, bu sene daha mümkün bir hedefin peşindeler. Deportivo'nun Brezilyalısı Filipe. Deportivo 20 milyondan 14'e kadar indi. Barcelona 8'den fazlasını vermem ve 2 gün mühlet size diyor.

Manchester United Valencia ve Owen transferleriyle Cristiano Ronaldo ve Tevez kayıplarının izlerini silmiş değil bana kalırsa. Bir santrfor daha alacaklar ve hedeflerinde ilk Agüero var. Atletico Madrid'e gelen teklif 52 milyon €. Gerekirse 10 daha ekleyip oyuncunun serbest kalma bedelini ödemeyi de kafaya koymuşlar. İş Agüero'da bitiyor ve bağlı olduğu menajerlik bürosu IMG'nin United ile arası iyi. Güney Amerika'dan alınan oyuncuları IMG izliyor United için.

Liverpool ise La Liga'nın bir diğer gözde adamı David Silva için bastırıyor. Babel'i harcadı Benitez, sezonu Benayoun ve Riera ile idare etti ama şampiyonluk için daha iyisine ihtiyaçları var. Orayı takviye ederken, bir yandan da Mascherano ve Xabi Alonso'yu ellerinde tutmaya çalışacaklar. Chelsea Zhirkov'u alarak Malouda'nın önünü açtı bana kalırsa. Keşke Fener'e gelse, ilgilenilmişti de daha önce. Ancelotti'nin transfer ajandasında yazan diğer mevkiler santrfor ve ortasaha. Deco'nun yerine Sneijder'i istiyor İtalyan. Real Madrid verdiği 27 milyon € bonservisi kurtarabildiği kadar kurtarmanın peşinde ama Sneijder'i de ikna etmek zorundalar zira gitmek istemiyor Hollandalı. Chelsea'nin bu transferdeki rakipleri Inter, Juventus ve Ribery'yi kaybetmek üzere olan Bayern Münih. Forvete düşündükleri isim de Pato. Bugünkü baskından sonra satılırsa cam çerçeve kalmaz Milanello'da.

Arsene Wenger ortasahasına adam arıyor. Felipe Melo, Matuidi ve Lorik Cana ile ilgileniyorlar. Adebayor'un Milan'a satılması durumunda - menajeri kalacağını söylüyor - Flamini'nin geri döneceği dedikoduları da var. Wenger'in bu ortasaha iştahının arkasında ise Cesc Fabregas'ın ayrılma ihtimali var. Arsenal yetkilileri 45 milyon € üzerindeki bir bedelle ancak satılabileceğini söylediler Fabregas'ın. Gallas da ıskartaya çıktı Arsenal'de. Stoper arayanlara duyurulur !

Manchester City'nin yazmadığı süperstar stoper kalmadı. Terry, Puyol, Lucio. Terry için üçüncü teklifi yapacaklar Chelsea'ye. Ancelotti parayla alınamaz Terry diyor ama iddialara göre Ancelotti yazılı bir ayrılmak istiyorum talebi bekliyor Terry'den. 45 milyon sterline de bırakabileceği konuşuluyor. Puyol zaten şaka olmalı ama Lucio işi ciddiye bindi. Wesbter yasası gereği 7 milyon € yeterli olacak Lucio için. Inter Milan bu transferde City'nin rakibi. Eto'o bekleyişleri de sürüyor halen. Güiza'yı alırlarsa ömür boyu dua edeceğim Mark Hughes'a.



İtalya'da işler kesat. Transferin kralı Napoli, tablonun vehametini anlamak için yeterli. Inter transfere Motta ve Milito ile girdi. Sonrasında Deco ve Carvalho ikilisini kovaladılar bir süre ama vazgeçtiler. Lucio ve Hamsik isimleri geçiyor şimdi. Hamsik için 15 milyon € ve Mancini'nin teklif edildiği haberleri var İtalyan basınında.

Juventus'ta Diego ve Cannavaro alındı ama ortasaha hala eksik. Peşinde oldukları adam Udinese'nin bu sezon döktüren adamı D'Agostino. Stajyer Secco bu transferi yüzüne gözüne bulaştırdı. Mehmet Topuz hikayesine dönmek üzere. D'Agostino ile anlaştılar ama Udinese ikna olmuş değil. Oyuncunun insiyatifi kozunu kullanıp 1 aydır parayı kırmak niyetinde Secco ama becermiş değil. Hergün fırçalaşıyorlar Udinese Başkanı Pozzo ile.

Milan'ın öyle bir kadrosu var ki 3-5 transferle yenilenecek gibi değiller. Galiani ve Leonardo'nun mesaisi epey yoğun olacak. Hedefteki ilk mevki santrfor. Luis Fabiano, Huntelaar ve Edin Dzeko medyada geçen isimler ama icraat yok Milano kulübünde. Avrupa devleri arasında açık ara en durgun takım durumundalar.

Roma satış meselesiyle uğraşıyor. Fio Grup kulübü alırsa transfer hareketlenir Roma'da. Diğer türlü 2 ıskarta topçu Shevchenko ve Cruz ile genç oyuncularla yetinecek gibiler.

Lyon da Lisandro Lopez'i bitirdi. Benzema'dan gelen paranın 24 milyonu bu transfere verildi. 4 milyon € daha alabilir Porto performansa göre. Aulas yaşlanıyor artık.

Etiketler:

6 Yorum:

Blogger Cenky dedi ki...

1 hafta gazete okumasak, internete girmesek olur artık. Ellerine sağlık okurken yoruldum vallahi kelebek etkisi kıvamındaki yazını.

7 Temmuz 2009 10:09  
Blogger varol döken dedi ki...

mark hughes'un güiza yı alması için gel seninle burada ayın biri kilisesine gidelim:)

ama ben roberto carlos un gitmesi için din değiştirmeye bile razıyım, hangi dildeki dua etkiliyse o dilde ederim:)

not: güiza fena değil, bu sene de iyi oynayacaktır ama bıktım bu kaypaklıklardan, zavallı açıklamalardan... bu yüzden işte alex, her zaman alex o bırakana kadar alex!

7 Temmuz 2009 11:21  
Blogger aşkın dedi ki...

Barcelona'nın zaten uzun süredir gündemde olan transferlerini Real Madrid'e bağlamak çok hoş..

7 Temmuz 2009 19:50  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@aşkın

Bağlamak değil, istemek diyelim.

1 ısrarları varsa 2 oldu Real Madrid'in bu hamlelerinden sonra.

Bence elbette.

7 Temmuz 2009 19:58  
Blogger SirEvo dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş. Su gibi okudum vallaha. :)
Avrupa'dan bütün haberler burada.
Ellerine sağlık hocam.

7 Temmuz 2009 21:38  
Blogger Ayberk dedi ki...

Guiza City'e giderse baya gol atacakmis gibi bir hissim var. Sadece his ama. Somut bir dayanagim yok. :)

8 Temmuz 2009 02:47  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa