14 Temmuz 2009 Salı

Ulm Maçının Ardından



Böyle maçlardan hiç beklentim olmadı ama bu takımları nereden bulduklarını gerçekten merak ediyorum. 30. dakikada ununu eledi eleğini astı Ulm, halı saha maçına döndü karşılaşma. Çubuklu özlemi ve Daum'un tercihlerinin yarattığı merak olmasa TRT'de Before Sunrise izlerdim. Önder'in golü ve Deivid'in taç çizgisi önünde attığı egzotik çalım dışında da bir numarası yoktu maçın. Kısa keselim.

Beklenen çift santrforlu dizilişin aksine 4-2-3-1 Daum'un ilk tercihi. Rıdvan Dilmen başlar şimdi "Güntekin, Ulm'e tek santrfor oynanır mı hiç" diye. Bilica'yı eskiden Luciano'yu kullandığı gibi kullandı Daum, sonradan oyuna giren Deniz de aynı şekilde oynadı. Zico döneminde daha da perçinlediği ortasaha karakteri sayesinde zorluk çekmedi. Emre'yi 90 dakika oyunda tuttu, antrenmanlardan da takip ettiğim kadarıyla bu sene Emre oldukça görev üstlenecek takımda. Çok duruyor üzerinde. Selçuk'un yerinde ikinci devre Ali Bilgin'i denemesi transferin oraya geleceğinin işareti. 7. sezonuna giriyor ayak tekniği Bilica kadar yok Selçuk'un. Hala 3 kişinin arasında saklanıyor, lütfedip top aldığında ve kullandığında da olduğu yerde kalmaya devam ediyor. 3-5 metre kenara açılmak, arkadaşının koridorunu boşaltmak ve ikinci pası daha rahat pozisyonda almak 7 senedir aklına gelmiyor Selçuk'un. Ulm hocası olsam alıp da koymam takıma. Bir arkadaşımın dediği gibi Daum'un bu mevki için bir an evvel dehşete kapılmasını bekliyorum. Abdülkadir, Furkan ve Onur yetenekli. Onur bilhassa basit oynamaya çalışıyor. Abdülkadir kelebek gibiydi ilk geldiğinde epey irileşmiş. Furkan'ın da çok iyi bir fiziği var. Üstlerine düşülür, iyi yönetilir ve şans verilirse bu oyunculara en azından iyi birer görev adamı kazanır Fenerbahçe.

Etiketler: ,

2 Yorum:

Blogger alperensaylar dedi ki...

abi taktın diyeceksin ama, dediğin kadar fiziki açıdan iyi hale gelmişse ve roland koch faktörünü de düşünürsek abdülkadir'i yıldız olarak bile kazanabileceğimizi düşünüyorum:)

14 Temmuz 2009 23:33  
Blogger Bolat dedi ki...

Ben Daum'un,

Volkan-göhkan, bekir (lugano/yabaci bir stoper), bilica, carlos-emre, yabanci onlibero-topuz(deivid), alex,özer(deivid)-guiza(semih)

seklinde bir dizilisle oynayacagini düsünüyorum, tüm sezon...

15 Temmuz 2009 12:59  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa