18 Aralık 2007 Salı

O'na Yine Hüsran O'na Yine Hasret Var



İskoçlar ile birlikte futbol aleminin en eski takımı İngiltere. Yıllar boyunca ve hala da futbolun kurallarını, kitabını sırf bu yüzden İngiliz futbol lordları yazdı ve idare etti, sadece ilk oldukları için. Artık Ruslara, Amerikalılara, Araplara ve hatta Asyalılara kaptırdılarsa da, 1990 sonrası başarılı oldukları bir de endüstri ve pazarlama alanı var. Sanırım bu onlara fazlasıyla yetiyor ki, yeşil sahadaki başarılı olmak için pek bir çaba sarfetmiyorlar.

İngiliz medyası da inancını kaybetmiş ve bir daha yukarıdaki gibi bir ilk sayfa yapamayacaklarını düşünüyorlar ki futbolun yerine daha çok paydaşlarının uçkurları, skandalları, polemikleri, dedikoduları üzerine yazıp çiziyorlar hep.

En son The Sun gazetesinden Steven Howard Capello'nun FA tarafından basına tanıtıldığı toplantının ardından Capello'nun "İspanyolca'yı 1 ayda halletmiştim, İngilizce'yi de aynı zaman zarfında hallederim" buyurmasına istinaden köşesinde demiş ki: "Demek ki gerçek Don Fabio'yu göreceğiz, dün tanıştırıldığımız vasıfsız adamı değil"

3 kez katılamadıkları, 3 kez ilk tur gruplarından çıkamadıkları, 1966 hariç yarı final veya ötesi göremedikleri Dünya Kupası tarihine, yepyeni bir altın (!) sayfa ekleyecek gibi duruyor İngilizler. Hırvatlar zaten hazır kıta.

Şimdiden yine hüsran yine hasret diyorum.

Bakalım 2012 Avrupa Şampiyonası için kimi günahkeçisi ilan edecekler.

Ben de bunu hasretle bekliyorum.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa