3 Ocak 2008 Perşembe

Delio Onnis



Bu fotoğraf o zamanların önemli bir spor dergisinden alınma ve Delio Onnis'in Monaco'da geçirdiği son sezon olan 1979-80'e ait. Les Verts yani o zamanların Fransızların baba takımı olan Saint Etienne'i geçeceğiz diyor başlıkta da.

Bu Delio Onnis futbol tarihinde hakettiği övgüyü alamamış ve bize pek fazla anlatılmayan rekortmenlerinden birisi.

Italya doğumlu bir Arjantinli Onnis ve kariyerine de Arjantin'de başlıyor. Arjantin'in harika çocuklarından biri olarak sunuluyor o dönemler. Arjantin'i 20 yaş altı kategorisinde de temsil etmiş bir isim olarak bir zamanların önemli takımlarından olan Stade de Reims takımına transfer oluyor ve Fransa macerası başlıyor.

Stade de Reims formasını giydiği 2 sezon boyunca attığı 39 gol ile o zamanların Fransa büyükleri arasında pek esamesi okunmayan ve bir önceki sene küme düşüp 1973-74 sezonunda tekrar Ligue 1'e yükselen AS Monaco'ya transfer oluyor.

Başkan Camparo ile takışması sonucu kulüpten ayrılacağı 1980-1981 sezonu öncesine kadar, Monaco ile tarih yazıyor Onnis. Kulüple yaşadığı 1 şampiyonluk bir yana, attığı 223 gol ile kulüp tarihinin en golcü ismi olmakla kalmıyor, bu performansı sayesinde Ligue 1'in 299 gol ile gelmiş geçmiş en fazla gol atan oyuncusu oluyor. Attığı 299 golün Onnis'i 5 kez Ligue 1 gol kralı taşıdığını da hatırlatalım.

Böyle bir oyuncunun Arjantin'i temsil ettiğini düşünürsünüz değil mi ? Maalesef Delio Onnis Arjantin formasını A seviyesinde 1 kez bile giyememiş bir oyuncu. Maradona ve Kempes'i kesmesini zaten beklemiyordu kimse; ancak Boca Juniors'tan tanıdığımız ve o zamanlar Fransa Ligi'nde yarış içinde olduğu Carlos Bianchi'den daha iyi rakamları olmasına rağmen Bianchi'nin çağırılıp, Onnis'in Milli Takıma çağırılmamasını da anlam verilememişti.

Delio Onnis şu an ne yapar bilinmez fakat, bir zamanlar yaptıklarını hatırlamakta fayda olduğu kesin.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa