30 Ocak 2008 Çarşamba

Los Fantasticos ?




Sanatsal figürlerin futbola sokulması artık alışılagelmiş bir hadise. Daltonlar, üç silahşörler, bitirim ikili vs... İspanya'da da Fantastik 4'lü ve Los Fantasticos tantanası var aylardır. Real Madrid'in Los Galacticos harekatından sonra Barcelona'nın bu seneki görüntüsüne bu isim yakıştırıldı. Yakıştırılmayacak gibi değil. Ronaldinho, Messi, Eto'o, Deco gibi oyunculara Calciopoli'nin kelepirleri Zambrotta ve Thuram ile birlikte son olarak Henry eklendi bu sene.

Bunlara altyapıdan gelen Dos Santos, Krkic ve kalitesi belli olan Gudjohnsen de eklenince gerçekten korkutucu ve fantistikler. Eto'o, Messi, Ronaldinho ve Henry'den oluşan hücum hattı Katalanlar'a Şahin K'nın plaj fantazilerine nal toplacak cinsten fantaziler kurdurdu muhtemelen; ama eskiye oranla oldukça sönük isimlerden oluşan Schuster'in Real Madrid'inden az gol attılar, az puan aldılar.

Ve o eski şiirsel oyundan da hayli uzaktalar.

Galacticos'a da böyle olmuştu, pek şaşırmadım.

Gidişat o ki; sene sonunda Barcelona'nın sıcak plajlarından öte, Madrid sokaklarının ışıltısını seyredecek gibiyiz..

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger Borges dedi ki...

Ben biraz "Olagan" karsiladim bu gelismeyi. Bana göre potansiyel olarak elinde bulundurduklari gücden ziyade bunun islerlik kazanmasi icin gereken "arzu" önemli rol oynuyor gidisatta. Barcelona, alttaki yildizlarina da söyle bir göz atip Ronaldihho ve benzerlerini rekor bir ücret ile satip her bakimdan kara gecebilirlerdi. yapmadi, kaybettil.. Mallorcadan gelme Etto baska oynar, Paris Saint Germain'den gelen Ronaldinho baska oynar, velakin tüm kupalari toplamis kadro cok baska..

MAdrid basarili cunku Schusterin hirsi var, Geride kalanlarin hemen hepsinin kendisini göstermeisi icin nedenleri var.. Ronaldinho hem kendini hem de Barcayi bitirdi. Takim ici sorunlar da bitecek gibi degil, saglam bir nester gerekiyor, suc aslinda Rijkaard in degil, oyuncularin gerekli zamanda degistirilmemesi..

bir de Schuster farki var elbette. Ben dahi gunahim kadar sevmedigim Madrid'e sempati duymaya basliyorum bu adam sonrasi.. Cok karakterli bir teknik adamdir. Yalakalik ugruna cok seyi yapmamasi bir yana kaliteli bir "teknik" adamdir,Getafe ile yaptiklari aslinda yeter ve artar, kendisin kanitlamasina gerek yok. Parasi olmayan getafe, köy takimi getafe, her sene buyuk takimlarin gelecek vaat eden yeteneklerinin kiraliyor kendisini. basari geliyor ama seneye kadro sil bastan.. ve yine basari geliyor, bu acik bir teknik adam basaridir ki hucum futbolunu benimsemesi de ayrintisi isin..

31 Ocak 2008 18:12  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa