27 Ocak 2008 Pazar

St. Etienne - Lyon Derbisi #2




Derbiye saatler kala işin rakamsal yönüne girelim biraz. Şu ana kadar 41 kez karşılaşmış iki takım St. Etienne'in sahası Geoffroy-Guichard'da. Bu maçlarda St. Etienne 23 kez galip gelmiş, Lyon ise 7 kez. Kalan 11 maç berabere bitmiş. Atılan gollerde de Lyon'un attığı 34 gole 72 gol ile karşılık veren St. Etienne rakibinden önde.

St. Etienne 1994'te kazandığı 3-0'lık maçtan beri evinde Lyon'u yenemiyor. O maçtan sonra oynanan 7 maçtan 5 beraberlik, 2 de Lyon galibiyeti çıkmış ve sadece 1 maçta gol atılamamış. Fakat bu dezavantaj St. Etienne'in bu sene ligde galip geldiği 8 maçın 7 tanesini evinde kazanmasıyla ve Lyon'un bu sene toplamda aldığı 5 mağlubiyetin 4'ünü deplasmanda almasıyla dengeleniyor gibi.

Sadece bu da değil St. Etienne'in avantajı. Aynı zamanda bu sezon yediği 23 golden Guichard'da kalesinde gördüğü gol sayısı sadece 2. Evinde attığı 211 şuttan çıkardıkları gol sayısı ise 14. Ligin genelinde ise toplam 22 golleri var ve bu gollerin ilk yarı/ikinci yarı dağılımı eşit. Gollerin 16 tanesi ceza sahasından gelirken, 6'sı ceza sahası dışından gelmiş. Gollerin geldiği bölge ise kanatlar. St. Etienne'in buralardan yapılan bindirmelerden bulduğu gol sayısı 6.

Lyon'u ilgilendiren kısımdan bakıldığında ise St. Etienne'in yediği 23 golden 22'si nin ceza sahası içerisinden olduğunu belirtelim. Bu gollerin dağılımda ise en büyük zaafın kafayla yenilen 6 gol ve serbest vuruş sonrası dönen toptan yenilen 5 gol olduğu akıllarda tutulsun. Lyon'u ilgilendiren bir başka nokta ise St. Etienne'in sahasında genelde ilk golü bulmuş olması. Galip geldikleri maçların 7'sinde bunu başarmışlar.

Lyon'da Benzema 14 golle krallıkta başı çekiyor, Yeşiller'de ise gomis'in 6 golü var.

İki takımın üzerinde stres sadece derbi stresi de değil. Lyon son senelerdeki rahatlığında uzak, Bordeaux ensesinde. St Etienne ise son 10 yılda 5 yılını geçirdiği Ligue 2'ye geri dönmemesi için önemli bir kilometre taşı olabilir bu maç.

Maçın kilit adamları ise bana göre St. Etienne'in ve Lyon'un ortasaha organizatörlerinin performansı olacaktır. Yeşiller'in 20 yaşındaki genç kaptanı Perrin ile Lyon'un İsveçlisi Kallström arasındaki mücadeleyi izlemek hayli keyifli olacak.

Tabi St. Etienne kalecisi örümcek adam Janot ve St. Etienne'in kuzey ve güney kale arkası tribünlerini de.

Etiketler:

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Kanal A'da bu maçı anlatacağım.. Verdiğin bilgiler arasında ben de olmayanlar da vardı. Umarım maçı izlersin...

ERKUT ÖZTÜRK

27 Ocak 2008 20:04  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa