4 Şubat 2008 Pazartesi

Berti Vogts





Dürüst olmak gerekirse birkaç istisna dışında Alman ve Hollandalı teknik adamları pek tutmam. Hakettikleri değer ve saygının fazlasını gördüklerini düşünürüm. Berti Vogts da bu teknik adamların başında gelir.

Almanların usta-çırak düsturuna göre giden teknik adam hiyerarşisinde Kaizer'den sonra 8 sene takımın başında bulunmasına ve 2'si Avrupa Şampiyonası, 2'si Dünya Kupası olmak üzere katıldığı 4 major turnuvadaki beceriksizliği ile hafızamda yer almıştır Berti Vogts. Bierhoff'un şapkadan tavşan çıkardığı Euro 96'yı da kimse başıma kakmasın.

Ardından zımba gibi bir Leverkusen takımını iğdiş etmiş, İskoçları çileden çıkarmış ama yine de Nijerya gibi Afrika'nın her zaman iddialı olan bir ülkesine teknik direktör olmayı başarmıştır. Sürekli de konuşur başarısızlıklarının ardından, hep bir bahanesi vardır.

Bu kez de takımının ev sahibi Gana'ya rakip 10 kişiyken kaybetmesinden sonra, oyuncularının tecrübesiz olduğundan sızlanmış hazret.

Tecrübesiz Nijerya'nın 23 kişilik kadrosunda da ülke içerisinde forma giyen oyuncu yok. 15'i İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa'nın en üst liglerinde forma giyiyor, kalanlar da Steaua Bükreş filan gibi Şampiyonlar Ligi takımlarında.

Yakında Türkiye'nin Lorant tipi teknik adam sirkülasyonuna girmesi işten bile değil. İlk durağı da Kalli ilesağlık sebeplerinden ötürü yolları sene sonunda ayırması muhtemel ve Alman ekolünden şaşmayan Galatasaray olabilir, kimbilir...

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa